Rasend Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam wie ktos jaki gaz można zamontować w bmw 320 e36 Vanos i ile taka instalacja kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Można raczej każdy,ale wydaje mi sie że przy plastikowym kolektorze to sekwencja jest najlepszym rozwiązaniem. Koszt to 3-4tyś. Jeśli chodzi o firmy to już Ci nie pomogę,ale koledzy znają sie na tym,więc na pewno coś Ci podpowiedzą. :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 pewnie ze mozna kazda instalacje przy trtadycyjnej instalacji autko traci na mocy poniewaz mixer mieszanki kryzuje(zmiejsza srednice) w pewnym stopniu rure dolotowa powietrza jest to odczowalne w porownaniu z jazda na benzie.w tym przypadku podczas montazu nalezy zdjac kolektor ssacy i zabezpieczyc tzw grzybami przeciwstrzalowymi (moj kolega ma bez grzybow i mimo kilku strzalow nic sie nie stalo) kolektor wykonany jest dosc solidnie posiada dosc grube scianki.cena takiego montazu ok 2000zl w sekwencji zas w kolektorze wierci sie otworki na dyszki gazowe w tym przypadku brak strzalow praktycznie instalacja bezobslugowa no i na benzynie troszke lepiej chodzi bo nieposiada zwezki-mixera w dolocie. Spalanie w tym przypadku powinno byc przyblizone do spalania benzyny .moim zdaniem najlepszy seqwent firmy BRC choc nie jest najtanszy ale w rozsadnej cenie 2800zl koszt przy 4 cylindrach a przy 6 ok 3500 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Można raczej każdy,ale wydaje mi sie że przy plastikowym kolektorze to sekwencja jest najlepszym rozwiązaniem. Koszt to 3-4tyś. Jeśli chodzi o firmy to już Ci nie pomogę,ale koledzy znają sie na tym,więc na pewno coś Ci podpowiedzą. :drunk: Dokładnie. Jeśli masz plastikowy kolektor to najbezpieczniejsza jest instalacja sekwencyjna. Koszt początkowy wyskoki, ale szybko się zwraca bo pali tyle samo LPG co Pb. Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 wszystko zalezy od regulacji ja a kurat mam 2 generacje i jeszcze mi sie nie przytrafil zadny strzal chociaz silnik mam inny bo m20b20 ale fakt faktem ze sekwencja najbezpieczniejsza chociaz blos tez sie podobno dobrze spisuje moze wybrac tansza instalacje i zainwestowac w blosa ?? tylko regulacja na hamowni ale zaoszczedzisz sporo pieniazkow poszukaj na forum o Blosie bylo duzo pisane <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mauser Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 blos to bezsens w M50 . . . wsadzanie byle jakiej instalki, i poprawianie jej . . . ja u siebie w m20 mam sekwencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Wiatam polecam i zalecam sekwencje! koszt ok3200zl chodzi super, druga generacja tez chodzi ale jezeli jakas cewka czy swieca bedzie piepszyła to może byc strzal a ten strzał lepiej nie mowić ile może kosztować, jak pujdzie ssacy plastkiowy szkoda gadać! dobrze zalożona sekwencja chodzi ok nie wiesz że jeżdzisz na gazie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 zaden inny jak sekwencja :twisted: pozdr <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 zgodnie z Oskarem - sekwencja. Unikniesz wszelkich nieprzyjemnosci uzytkowania gazu (chociaz wcale nie powiedziane, ze na innych te nieprzyjemnosci wystapia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi