Pawel28 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Witam może ktoś pomoże lub miał podobnie . Problem tkwi w drganiach kierownicy i całego auta zaczyna sie od prędkości 110 , 120 i walcze z tym od długiego czasu . Felgi proste wyważone lato 17 zima 15 zawieszenie przód całe nowe drążki ,tuleje ,gumy stabilizatora , sworznie , łączniki, nowe tarcze , klocki, zaciski, piasty z łożyskami wiec przód wykluczam ze winny. Tył rok temu nowe uzywane półosie ,skrzynia ,dyfer , podpora wału , tarcze klocki zaciski jedno łozysko z piasta wał 2 razy wyważany i dalej drga. Gdzie szukac przyczyny bo nie mam juz pomysłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel28 Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Witam odgrzeje temat bo dalej walcze z wibracjami ? tylko teraz czuć je przy małych prędkościach powyzej 100 to wszystko sie trzęsie widac to nawet na lusterku i czuc na podłodze gdzie sie nogi trzyma wczoraj wymieniłem magiel zalałem nowy płyn dzis wał i poduszki silnika i dalej to samo 4 komplety kół i nic zauwazyłem tez ze lewarek zminy biegów wpada w wibracje ktos podpowie gdzie szukac przyczyny ale poleci ogarniętego mechanika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 W sumie układ napędowy wymieniony. Powiem szczerze że ostatnio widziałem podobny temat w e60. Winowajcą były przeguby i blokowanie się ich przez co wpada w wibracje cała półos. Do sprawdzenia na podnośniku podnieść auto całe do góry i zacząć przyśpieszac. Najbezpieczniej o ile mowa tu o bezpieczeństwie będzie na nożycowym i ktoś w kanale czy pod autem. Chociaż jeśli to to będzie widać po kołach że skaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Albo auto po dużym dzwonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel28 Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 9 godzin temu, Rudix-R1 napisał: Albo auto po dużym dzwonie. Auto posiadam 7 lat przygód nie miałem a to zaczęło sie dziać około rok temu wcześniej zero bicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjphoto Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 W E90 był to łącznik elastyczny wały z tyłu, co najlepsze był wymieniany rok temu i przejechałem na nim ok. 10 tys km i był w masakrycznym stanie. Teraz założyłem zamiennik FEBI i zobaczę jak będzie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi