Ans Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Siemka! Auto zimuje w garażu i korci mnie zeby cos w nim zrobic i mowie wymienie sobie klosze lamp przednich i uwaga https://allegro.pl/oferta/klosze-szkla-reflektora-bmw-e46-lift-komplet-l-p-8322557665 czytam " UWAGA! Klosze pasują tylko do oryginalnych reflektorów ZKW, jeżeli posiadają państwo reflektory firmy AL lub inne zamienniki klosz nie będzie pasował! Prosimy o przemyślane zakupy." natomiast niektorzy twierdzą że https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=114973 "Więc tak, klosze AL i ZKW są ze sobą zamienne. Rożnią się tylko 2 wypustkami od wewnętrznej strony, poza tym są identyczne. Wypustki te w żaden sposób nie przeszkadzają w założeniu klosza i nie mają wpływu na ich funkcjonalność. W zasadzie nie wiem do czego mają służyć." mam lampe AL czyli bosha Jak to z tym jest brać te DJ Auto? panowie ktorzy wymieniali lampy moze wiecie bardziej co i jak @qlas00 @POLDEK @Iksu Was mi tutaj znajduje w szukajce moze cos podpowiecie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob232 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 miałem takie klosze , pasują do lamp AL ale nie są takie super dopasowane wg mnie ( i dość szybko się rysują ) i przede wszystkim nie mają homologacji pod xenon Proponuję poszukać magneti marelli ( AL to ich podmarka ) kosztują jakieś 200 zł/ szt i mieć oryginał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Kupowalem na allegro dj auto, mam AL u siebie, pasuja, jednak odrazu kup nowe uszczelki lampy, stara jest wygnieciona i klosze nie dociskaja się idealnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLDEK Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ja szczerze mówiąc nie wiem jakie mam lampy mogę za to powiedzieć,że fajnie pasują nie parują,ale za to już widzę że zabezpieczenie z nich schodzi jak się dobrze przyjrzeć z bliska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Miałem te klosze założone do zwykłych lamp i do xenonów. Nie było problemu z dopasowaniem i panowaniem lamp. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ans Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 21.02.2020 o 21:14, Xaime91 napisał: Kupowalem na allegro dj auto, mam AL u siebie, pasuja, jednak odrazu kup nowe uszczelki lampy, stara jest wygnieciona i klosze nie dociskaja się idealnie odgrzeje temat kupowałeś może klej butylowy czy masz jakąś fajną uszczelke? faktycznie po zalozeniu nowych mialem szparki miejscami az tak odstawały nowe klosze Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Ans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 W dniu 21.04.2020 o 21:51, Ans napisał: odgrzeje temat kupowałeś może klej butylowy czy masz jakąś fajną uszczelke? faktycznie po zalozeniu nowych mialem szparki miejscami az tak odstawały nowe klosze Raczej bym sie skusil po prostu na nowe uszczelki lamp z ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ale to chyba dwie inne rzeczy uszczelki lampy z ASO A klej do sklejenia klosza z obudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ans Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 dało rade na starych robi robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 W dniu 30.04.2020 o 15:53, kepa416 napisał: Ale to chyba dwie inne rzeczy uszczelki lampy z ASO A klej do sklejenia klosza z obudowa W touringu i sedanie nie masz klejonych kloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlas00 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 @Ans brałem dj auto , mam e46 lift , wymiana plug&play nic nie paruje itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi