bronxE46coupe Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Siemanko mam pytanie mam e46 coupe automat pod maska m52b20tu i chodzi o licznik dokładnie o ten mały wyświetlacz biegów nie pokazuje mi na jakim biegu jadę nawet się nie podświetla. Robiłem test kontrolek na liczniku wszystkie się zapalają ale ten ekranik nie . I teraz pytanie gdzie szukać problemu w samym liczniku czy gdzieś przy kostkach skrzyni a może w samym sterowniku. Jest to mój pierwszy automat i nie za bardzo Wim jak to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Wydaje mi się, że biegi powinny się wyświetlać tylko w trybie "manualnym" +/- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) 5 godzin temu, starsky napisał: Wydaje mi się, że biegi powinny się wyświetlać tylko w trybie "manualnym" +/- On w ogóle nie ma podswietlenia chyba tam gdzie sa literki lub cyfry od wskazan biegów i trybu skrzyni... Bo normalnie to na automacie wyswietla litery, albo cyfry w trybie manualnej zmiany. Jemu chyba nic nie dziala. Jak masz kogos z okolic to podmien sobie zegary z kolega jakims. Ja tak w E36 walczylem... Skonczylo sie kupnem nowych zegarów. Na domiar zlego zakupilem zegary od wersji R6 do R4, które zle pokazywaly... Takze przy kupnie to moze byc tez istotne. Edytowane 20 Lutego 2020 przez polakosbanditos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronxE46coupe Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Dokładnie mi się nic nie podświetla i nawet gdyby piksele były wylane to podświetlenie by było chyba. Poniżej zdjęcie jak to wyglada nie jest dobrej jakości ale widać ze ekranik od biegów się nie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) masz zalozony licznik od manuala, od automatu jest okienko z lcd wyraznie widoczne. Edytowane 20 Lutego 2020 przez Broder 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronxE46coupe Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) No właśnie dlatego co mi nie pasowało teraz zobaczyłem na innym liczniku o co ci dokładnie chodziło i faktycznie jest inny dzięki za podpowiedz teraz wiem w czym problem Edytowane 21 Lutego 2020 przez bronxE46coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronxE46coupe Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 A mam jeszcze pytanko jest możliwość założenia licznika od polifta z ta inna czcionka czy musi być typowo pod przed lift ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Na E46 sie nie znam, ale sadze, ze jak caly blat nie podejdzie a chodzi ci tylko o te czcionki, to tarczki moze tylko da rade przerzucic (-; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronxE46coupe Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Ogarnąłem już temat licznika przełożyłem cały z Angola bo taki znalazłem tarcze przełożyłem swoje bo głównie zależało mi na wyswietlaczu automata musiałem podjechać do gościa żeby zakodował licznik pod moj vin zmienił mi przebieg z mil na km ustawił mi przebieg taki jak miałem żeby policja się nie przyczepiła teraz i wszystko gra dzięki za podpowiedzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi