BMW4LUK Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Witam, podłączyłem INPE w celu sprawdzenia czy mam jakieś błędy ponieważ na zimnym silniku M47T2 podczas jazdy czuć przerywanie. Kliknąłem w pole adaptacja podgrzewania świec niestety zawiesiła się INPA odłączyłem kabel obecnie samochód kręci ale nie odpala wcześniej palił na dotyk. Wyskakuje błąd DME / DDE tak jakby nie było grzania dla wszystkich 4 świec . Czy jest jakaś metoda cofnięcia tej adaptacji lub wgrania nowego oprogramowania pod sterownik ? Błędy zczytane dziś 06.02.2020. F E H L E R S P E I C H E R L E S E N --------------------------------------- datum: 06.02.2020 16:58:35 Baureihe: E60 Umfang: Alle Steuergeräte JobStatus: OKAY Anzahl: 27----------------------------------------------------------------- ADR Grobname JobStatus 90 VIRTSG90 ERROR_ECU_SERVICE_NOT_SUPPORTED 91 VIRTSG91 ERROR_ECU_SERVICE_NOT_SUPPORTED 92 VIRTSG92 ERROR_ECU_SERVICE_NOT_SUPPORTED 98 VIRTSG98 ERROR_ECU_SERVICE_NOT_SUPPORTED ----------------------------------------------------------------- 12 DME/DDE OKAY 5 Fehler eingetragen4A63 484212 444222 444232 444242 44 Te poniżej pewnie wyskoczyły bo akumlator już zaczął padać 60 KOMBI OKAY 1 Fehler eingetragen A559 20 62 MOSTGW OKAY 1 Fehler eingetragen E18F 20 Czy ktoś może mi pomóc w odczytaniu tych błędów ? Rozrusznik kręci ale samochód przestał palić. Edytowane 6 Lutego 2020 przez BMW4LUK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Na 99% padł sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW4LUK Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Czy nie powinien odpalić pomimo tego że sterownik byłby uszkodzony? Mam system start / stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Nie odpali miałem takie same błędy ecu nie odpowiada zczyta błędy wykasujesz i dalej będą te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW4LUK Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Dziękuję za informację, udało mi się odpalić i teraz pali na dotyk nawet zimny silnik chodzi równiutko i chyba przestał szarpać przejechałem tylko kawałek także za dużo nie mogę powiedzieć, . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 7 godzin temu, BMW4LUK napisał: Dziękuję za informację, udało mi się odpalić i Dla potomnych, sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW4LUK Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Postanowiłem kolejny raz podłączyć INPE bo wyczytałem na forum zagranicznym, że restart CAS pomógł w podobnych przypadkach. Wykasowałem błedy uruchomiłem CAS restart i chciałem odpalić ale już zaczął aku świecić kupiłem prostownik do aku AGM zostawilem go na całą noc rano zobaczyłem, że aku jest naładowane i postanowiłem spróbować odpalić było -5 na dworze wcześniej przy takich temp. zapalał za drugim lub trzecim razem i trochę rzucało silnikiem przez 2-3 km były szarpania podczas jazdy ze stałą prędkością. Po restarcie CAS samochód dziś rano przy -5 zapalił odrazu odpaliłem go jeszcze kilka razy dziś trochę pojeździłem i wygląda że wszystko bardzo ładnie chodzi silnik już nie przerywa na zimnym być może miał jakieś błędy po poprzednim właścicielu. Dla potomnych radzę, żeby zanim użyją INPY poczytali trochę o niej i co najważniejsze, żeby instalować sprawdzone wersje moja pierwsza ściągnięta z netu okazała się lipna. Pozdrawiam Łukasz Edytowane 8 Lutego 2020 przez BMW4LUK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi