kamol20 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Witam. Niedawno jakiś miesiąc temu kupiłem BMW 535i E-34. Ostatnio jadąc w trase komputer zasygnalizował mi coś takiego LIV. LAVAVETRI i cały czas to wyświetla przy uruchamianiu silnika i po jego wyłaczeniu jest też typowy dźwięk (jak przy zaciagnieciu ręcznego w czasie jazdy) i wyswietla się właśnie powyższy napis, oprócz tego od czasu do czasu zapala się napis LUCI TARGA +, czy jest to coś poważnego ??. Bardzo proszę o odpowiedź w tej sprawie i co te napisy oznaczają POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamol20 Opublikowano 17 Maja 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 ok mozna temat uznać za zakończony wystarczył dobry słownik do włoskiego liv. lavavetri okazał się brakiem w jednym zbiorniku płynu do spryskiwacza szyb, a luci targa spaleniem zarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dexter Lublin Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Cześć "kamol20" ! Moja rada - oczywiście jak chcesz - ja też nie znam włoskiego, więc proponuję zmień język wyświetlania komputera na angielski (polskiego nie ma, ale i tak będzie łatwiej) - teraz tak przy komputerze, to nie bardzo pamiętam, ale przekręć (albo i nie, właśnie nie pamiętam, ale sam dojdziesz) kluczyk w stacyjce do pierwszej pozycji (czyli ma Ci się zaświecić tylko licznik kilometrów, nie wszystkie kontrolki) i na desce rozdzielczej wciśnij i przytrzymaj (dość długo, ~30 sek.) prawy przycisk - lewy jest od kasowania licznika - w tym momencie powinny zacząć Ci się zmieniać języki. Jak puścisz przycisk w momencie wyświetlania się danego języka, to od tej pory, Twój komputer będzie wyświetlał wszystkie komunikaty (w stylu np. spalona żarówka-światła stop-lewy-tył, albo przyklejona mucha do lampy świateł mijania-przepraszam, oczywiście żartuję) w tym języku, który sobie wybierzesz. A (sorry!), jeśli masz kłopoty z włoskim, to masz do dyspozycji np. jeszcze holenderski. Bez obrazy, na te moje głupie dowcipy. Pozdrawiam: Dexter Lublin. dexter0505@interia.pl dexter0505@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi