hary88 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Witam. Na poczatku chciałbym sie przywitać z wszytkimi Kupiłem jakiś rok temu bmw e46 2.8 z gazem. Od początku był problem z padającym aku.Od poniedziałku do piątku jeżdze około 25km do pracy, w weekend tylko wypad do sklepu.Jeśli auto jeżdzi codziennie te 30km to aku w miarę żyje, ale te weekendy wysysają około 0.2-0.3V na dobę.Przetrzepałem całe forum i znalazłem info o jeżu. Jeża wymieniłem ale niestety nic nie pomogło.Następnie zakupiłem miernik zeby zmierzyć konkretnie wage tego poboru.Po wpięciu miernika w szereg i zamknięciu auta oraz odczekaniu 30min+, pobór zostaje na 0.18A.Zmierzyłem wszystkie bezpieczniki zeby sprawdzić które mają prąd bez kluczyka. Okazało sie ze cały dolny rząd ma bez kluczyka nadal napięcie.Wyciagłem wszystkie bezpieczniki z dolnego rzędu i pobór spadł do 0.17A. W dalszym ciągu za dużo. Odpinałem LPG ale też bez wiekszego efektu. Alarmu brak. Alternator też odpinałemPomysły mi sie już skończyły i dlatego założyłem ten post. Macie jakiś pomysl co może ciagnąc tyle prądu na postoju? :< Aku jest nowy 80ahDoceniam każdą podpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Aku świeży?Może ma zwarcie w którejś celi i powoli umiera? Wysłane z mojego HRY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Wypnij kostkę zasilająca z radia. Może jakaś zwara w oslonach gumowych drzwi, klapy, haku. A może tak jak pisze Tazunio aku jest do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary88 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 (edytowane) Aku to wymieniłem odrazu. Co do zwarcia to pobór stoi wryty. Zbyt stabilne na zwarcie Edytowane 27 Stycznia 2020 przez hary88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 (edytowane) Sprawdź czy nie świeci się cały czas żarówka w bagażniku lub schowku. Jakieś inne przeróbki w aucie? Głośniki, tuba itp? PS polecam jeszcze sprawdzić czy 'plus' pod maską i koło Aku nie jest ciepły. Edytowane 27 Stycznia 2020 przez Pawel4freak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Mi czytnik od navi nie wygaszał się i potrafił wyciągnąć cały prąd w kilka dni postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary88 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 (edytowane) @Andrii Czytnika navi brak.zalany @Pawel4freak Oprócz lpg brak niestandardowego sprzętu. Właśnie będę wyciągał moduł komfortu Bez modułu pobór bez zmian Edytowane 27 Stycznia 2020 przez hary88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi