xaryon Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Hej, oczywiście zaraz przed świętami, kiedy planuję wyjazdy, coś się musiało stać z samochodem tym razem 2 rzeczy: 1. Dzisiaj (17.12.2019) rano jechałem na pociąg do pracy - do zrobienia 6, może 8 kilometrów. W połowie drogi zapaliły się żółte lampki od DSC, ciśnienia opon i od hamulca ręcznego. Nic z samochodem nie działo się złego, dojechałem na miejsce, z ciekawości wyłączyłem na parkingu silnik i po kilku minutach odpaliłem go znowu - lampki zniknęły. W trakcie powrotu do domu, problem znowu się pojawił. Pod domem chwilę posiedziałem w samochodzie, szukałem informacji iiii... pojawił się kolejny problem, czyli nr 2. 2. Przy próbie uruchomienia samochodu świecą się światła (mimo przekręconego pokrętła na ich wyłączenie) i świecą się kontrolki zawsze obecne przy rozruchu, ale - słychać jedynie dziwne klikanie, które powoduje przygaszanie świateł i resetowanie radia. Samochód w ogóle nie odpala, a po odpuszczeniu klapki od wentylacji dziwnie burczą. Po chwili przestają. Czy to wskazuje na padnięty akumulator? Zamierzam odłączyć całkiem akumulator na noc i zobaczyć, czy będzie zmiana rano, chyba że w międzyczasie ktoś z Was wpadnie na jakiś cud Edytowane 17 Grudnia 2019 przez xaryon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) @xaryon No to ci powiem, zmień kostkę stacyjki i po problemie Np. https://allegro.pl/oferta/kostka-stacyjki-bmw-3-e46-7512447560 Edytowane 17 Grudnia 2019 przez BASTARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Teraz, BASTARS napisał: No to ci powiem, zmień kostkę stacyjki i po problemie Możesz jaśniej? Nie wiem, co to znaczy "wymienić kostkę stacyjki" Czyli to coś poważniejszego niż padnięty akumulator? Symptomy zupełnie jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Nie pamiętam, jest chyba pod osłona kiery od spodu 5 min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 1 minutę temu, BASTARS napisał: Nie pamiętam, jest chyba pod osłona kiery od spodu 5 min roboty Chodzi mi o to, że nie wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Wkleiłem Ci link w pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Teraz, BASTARS napisał: Wkleiłem Ci link w pierwszym poście W 1szej odpowiedzi do Ciebie wrzuciłem taki krótki filmik na YT z dokładnie moim problemem. Sądzisz, że to faktycznie bardziej ta kostka niż akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Miałem podobnie sam zapał się licznik, i coś tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 W dniu 17.12.2019 o 19:37, BASTARS napisał: Miałem podobnie sam zapał się licznik, i coś tam jeszcze Problem nr 2 rozwiązany doładowaniem akumulatora, został 1szy, dot. kontrolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 A wymieniłeś kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Godzinę temu, BASTARS napisał: A wymieniłeś kostkę? Nie było potrzeby, okazuje się, że akumulator jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Wymień, zobaczysz że pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 W dniu 21.12.2019 o 23:33, BASTARS napisał: Wymień, zobaczysz że pomoże Czy wymiana kostki od zapłonu wyeliminuje problem z kontrolkami? Z tym nieodpalaniem się rozwiązało, po prostu akumulator się rozładował. Teraz śmiga jak trzeba (i tak go będę wymieniał, ale jednak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 U mnie pomogło, kostkę kupisz za kilka zł, a wymiana potrwa chwilę, czego się boisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 2 godziny temu, BASTARS napisał: U mnie pomogło, kostkę kupisz za kilka zł, a wymiana potrwa chwilę, czego się boisz Boje sie, ze to nie pomoze i ze coś spartolę. Jesli to nie bedzie to, to co innego? Czujnik abs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Miałem podobnie z tym DSC i wymieniłem czujnik u CzakSsa i od tej pory spokój od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 16 godzin temu, BASTARS napisał: U mnie pomogło, kostkę kupisz za kilka zł, a wymiana potrwa chwilę, czego się boisz 12 godzin temu, yapis napisał: Miałem podobnie z tym DSC i wymieniłem czujnik u CzakSsa i od tej pory spokój od dwóch lat. Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą - zaczęło mi się tak dziać po zrobieniu geometrii. Może to czujnik ustawienia kierownicy, a nie coś przy kole? @yapis tak informacyjnie - ile cię to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Sam czujnik to groszowe sprawy, a wymiana to już kwestia dogadania się, ale nie drogo, nie będę teraz wymyślał, bo po prostu nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi