Pawel28 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Witam mam problem z ogrzewaniem i ubytkiem płynu z chłodnicy silnik M52b25 klimatronik . Latem raz dolewałem około pół litra i nic nie uciekało, teraz gdy zimniej i trzeba ogrzewania 2 razy dolewka po litrze ciepło tez słabo leci grzeje na wyższych obrotach powyżej 3 , 4 tysięcy np. jadąc w trasie na 5 biegu wieje chłodne dam na luz od razu zimne leci. Czasem gdy ogrzewanie włączone wskazówka od temperatury silnika idzie w prawo wyłącze ogrzewanie wraca do normy jakieś pomysły w czym problem ? Rok temu wymienione było visco pompa wody termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Zapowietrzony układ chłodzenia. Do odpowietrzenia układu chłodzenia musisz mieć ustawione na max grzanie. Zniweluj nieszczelność układu chłodzenia jeżeli jakaś jest i odpowietrz prawidłowo układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel28 Opublikowano 29 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Max grzanie czyli temperaturę i nawiewy na max ? Nieszczelnosc mysi być we wtorek dolałem około litra i dzisiaj znów trzeba było dolać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 23 minuty temu, Pawel28 napisał: Max grzanie czyli temperaturę i nawiewy na max ? Dokładnie Dokładne instrukcje znajdziesz w google lub w książce sam naprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel28 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam odgrzeje temat. Płyn uciekał przez pęknięty zbiorniczek wymieniłem na nowy Febi cały czas sie z niego lało od dołu i niedawno tez pekł . Kupiłem nową chłodnice mechanik zamontował odpowietrzył i znów problemy jak auto sie nagrzeje płyn podchodzi pod sam korek wąz od dołu spuchł a jak zgasze silnik to słychać jak by coś syczało w korku. Jakieś pomysły czy to juz uszczelka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Wykonaj test na uszczelkę pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel28 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Zrobiłem test CO2 i niby ok jest, wąż który był spuchnięty wymieniłem płyn zalany z kolegą odpowietrzyłem i tak węże nie puchną auto nie grzeje się rano poziom płynu równo z kreska a jak sie nagrzeje jest pod samym korkiem z pół centymetra brakuje nie wywala go nawet jak odkręce korek i auto chodzi tez nie wywali czy to normalne ze po nagrzaniu płyn tak mocno zmienia swoją objętość ? Korek zakręcony na maksa po zgaszeniu silnika słychac z niego jak by powietrze schodziło czy syczało Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Pawel28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Tak, jak się płyn nagrzewa to zwiększa swoją objętość, dlatego jak silnik zimny to stan w zbiornuczku wyrownawczym jest niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Jedz na warsztat i nie zrobią porządnie test na Co2 wg mnie UPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel28 Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 W tygodniu pojadę zobaczę co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi