Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

5000w kieszeni, nadzieja w sercu i...kłopot!

szem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i pozdrawiam!

mam nadzieje, ze nie zostane zjedzony przez starych wyjadaczy tego forum, jezeli taki temat kiedys sie juz pojawil...

Mam taki oto problem- posiadam pewna kwote pieniedzy- 5tys oraz mnóstwo chęci, aby moim nowym wózkiem była bmka..zarówno w moim mieście, jak i w necie (np. http://allegro.pl/item205238673_bmw_520i_1995_rok_tanio.html) mozna znalesc mnóstwo ofert sprzedazy BMW. Bardzo duzo jest samochodów tanich ( a takich szukam) takich za mniej wiecej 4tys... i tu moje pytanie- czy jest w tym w ogole jakikolwiek sens, a raczej szansa, ze ktorys z nich po kupieniu za te cztery tysiace bedzie nadawal sie do jazdy i nie sprawi mi wiekszych klopotów (nie wspominam o tym, ze wolalbym zeby mnie nie zabil na zakrecie)? zdaje sobie sprawe, ze pewne rzezcy beda do zrobienia po kupnie, ale nie ukrywam, ze bardziej potrzebne jest mi cos co tylko jezdzi-nie musi wyglądac.

Dla tych, którym nie chciało sie czytać tego przydługiego posta, jednym zdaniem:

CZY MOŻNA MIEĆ SPRAWNE BMW ZA 5TYS (W TYM NAPRAWY) A JEZELI TAK, TO JAKIE?

dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Ja mam zadbaną 520i z gazem i za 5tyś. mogę Ci ją sprzedać. Od kiedy ją kupiłem wymieniłem wszystko co trzeba było wymienić żeby była sprawna. Mam na niej alu 17cali,ale cena 5 tyś. ich nie dotyczy. Za nie doliczam sobie 1500zł(same opony tyle kosztowały). To 88rok,ale jest w lepszym stanie niż wiele tych IGIEŁEK z 95r.

Dokładnie tak jak pisze BOB - musisz liczyc się po zakupie z wydatkiem jeszcze ok. 1000PLN - żeby dla pewności wymienic wszystkie elementy eksploatacyjne.

Za 4 tys. dostaniesz E30 w dobrym stanie - oczywiście przeczytaj poradnik

http://forum.maxbimmer.pl/topics19/jak-kupic-bmw-kilka-porad-vt8.htm

potem wybieraj się na zakupy. W kraju też dostaniesz zdrowy model - tylko musisz byc bardzo ostrożny. :wink:

W razie czego na forum mamy wielu posiadaczy E30 - więc pomocy na pewno nikt nie odmówi.

A i części do <bmw> taniej dostaniesz - patrz podpis MICHA <bmw_3> Michu - dostane zniżkę za reklamę :mrgreen:

:mrgreen:

A potem już tylko jeździc, jeździc i jeździc .... <bmw_1>

Pozdr. <bmw_2>

dzięki piękne!

od razu razniej na duszy... :)

aha- i jeszcze jedno pytanko- który model silnika jest najbardziej niezawodny? bo słyszałem jak ktoś marudził na jednostkę 1.8 w 5tce, ze paski pękały..

jak dotąd obcowałem z wolnossącym dwulitrowym dieslem mercedesa-cieżko taki popsuć. Czy BMW robi coś równie trwałego?

Akurat M40 nie wiem czy jest najlepszym silnikiem :wink: co prawda sam mam taki - i przez rok nie miałem z nim najmniejszych problemów - ale moc malutka i bardzo wrażliwy na wszelkie usterki układu chłodzącego.

M28 to rzeczywiście silnik od prosiaczka (google święta rzecz) :mrgreen:

Z tego co widziałem to BMW <bmw> ma wielerzeczy wspólnych z Porshe :mrgreen:

Pozdr. bmw_beer

Powinnieneś dać radę :)

Osobiście gdybym miał teraz kupować swoją pierwszą E30 z aktualną wiedzą to kupiłbym 325eta.

Z opini użytkowników wynika że pali bardzo rozsądnie, do tego przy w sumie niewielkiej mocy 129KM(super eta) ma sporo momentu i na pierwszych filmikach Enza można zobaczyć jak seryjna Eta daje radę.

W Niemczech powinnieneś dać radę znaleźć taką w bardzo rozsądnej cenie i stanie.

Tyle że to wąska lampa i najmłodsza będzie z roku 86-87(niech mnie ktoś poprawi jak się mylę), ale mimo wszystko znalazłby się egzemplarz w stanie tak dobrym jak 2-3 lata młodsze auta.

Daj znać co zakupiłeś.

Pozdrawiam

ja kupilem autk za mniejsza sume niz ty posiadasz fotki mozesz znalezc tutaj --> http://forum.maxbimmer.pl/topics16/new-opto-e30-vt5032.htm autko ma swierza instalacje gazowa (niektorzy to pochwalaja inni nie ale ekonomia mowi sama zasiebie) motorek m20b20 wystarcza na ta kaste. Autko zadbane nic nie puka nie stuka. Wystarczy poszukac podzwonic a znajdziesz cos u nas w kraju ;) POZDR!!! <bmw_1> powodzenia w poszukiwaniach ... autko znalazlem przez allegro ;)