markson43 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam mam e60 520i i ogromny problem z brakiem całej diagnostyki itd. 1.nie działa prędkościomierz i obroty 2.nie można włączyć świateł długich a krótkie i postój są 3.nie działa ekonomizer na liczniku 4.nie działają żadne szyby w aucie z panela kieowcy ale z przycisków z tyłu szyby działają czyli tylko tylne. 5.zamek centralny zamyka tylko drzwi tył 6.Chyba nie działa trakcja jazdy? 7.Błąd poduszek na liczniku 8.wycieraczki same się włączają po zapłonie po około 10 sek. 9.nie działa przycisk CHECK i BC na dzwigni kierunków 10.nie działa sterowanie z kierownicy Kupię licznik bo on może krzaczyć a nie drogi bo to auto to ANGLIK Może ktoś miał taki problem to proszę o info.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Masz tak cały czas?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobiker Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Prawie identyczne objawy w E60 2003r 530d - moduł gateway. Całkowity brak komunikacji z linią CAN, wycieraczki, światła, zamek, radio, licznik - miałem to samo. Sprawdź to jako pierwsze, strzelam, że to to. Edytowane 6 Października 2019 przez motobiker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Tak jest to cały czas..... Mówisz moduł geteway...może być ale czy podmiana czy coś w nim szukać? Ale u mnie światła ok i radio ok Edytowane 7 Października 2019 przez markson43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Zajrzyj może do niego odłącz podłącz...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Jako tako w e60 nie ma getwaya tylko CAS .....ja już kiedyś go odpinałem ale dawno. Dobiorę się i tak do wszystkich modułów to będę coś więcej wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobiker Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Pisząc światła miałem na myśli brak możliwości włączenia długich, a w radiu nie działało sterowanie z poziomu kierownicy. Dodatkowo jeszcze był chyba problem ze sterowaniem nawiewami. U mnie podmianka na drugi pomogła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Już kupiony......cena zaporowa Aaaa no tak długich nie da się włączyć i sterowanie z kiery nie działa...wszystko zaczyna się zgadzać. https://allegro.pl/oferta/bmw-e60-modul-sterownik-cas-6943857-8004042179?snapshot=MjAxOS0xMC0wN1QxODozODo1OC44NTdaO2J1eWVyOzAzM2YwZjc3Njk0ZGJhYWQyMGZmYmM3NWNhYzUwM2NiNDFmZjBmODNmZmYwZmIwNTE4NTA2OGEyN2MyNjkzMTc%3D A kto ci go kodował do auta czyli vin itd? bo to jest bardzo wazne. Dzięki za infa....bardzo ważne dla mnie. CAS jest do dizla ale te same ma numery i chodzi mi o to czy wogóle coś ruszy. Edytowane 7 Października 2019 przez markson43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobiker Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Ja oddawałem samochód do elektromechanika, to już nie moja liga akurat. Z tym, że z tego co pamiętam to nie tak on wyglądał. https://allegro.pl/oferta/bmw-e60-e61-e63-e64-sterownik-modul-gateway-low-8284129210 Ja wymieniałem to, tzw. moduł nadwozia, czyli gateway. No ale podmień ten co kupiłeś, może to akurat to. Wycieraczki jak się domyślam latają na najwyższym biegu i nie da się ich wyłączyć? Edytowane 7 Października 2019 przez motobiker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 8 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) Tak wycieraczki tak dają że.......:) Ok dzięki za cenne info że wymieniłeś inny moduł. A ja kupiłem CAS bo mi tak wielki przee huj od bmw mówił że tam jest to wszystko.Jak się dobiorę do wszystkich modułów to odczytam numery i też zakupię to co ty. Edytowane 8 Października 2019 przez markson43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Kupiłem jeszcze ten getway ale od dizla ale nr.te same. Już przyszły więc będę próbował ale wiem że bez programowania nie będzie działał prawidłowo ale jak będzie komunikacja to już będzie sukces ....!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Mam dwa moduły getway i podmiana nic nie przyniosła Mam CAS inny ale boję się podpinać ...aby coś nie uwalić lub aby coś nie szczytał a potem kupa.. A może moduł od AirBag coś nie halo...ponoć w nim jest coś z gatway? Jak do tej pory nic nie zrobione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobiker Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) Moduły zostały przypisane do auta? Tylko DIS lub NCS to się da zrobić. Edytowane 10 Października 2019 przez motobiker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 OK ale ja nie wiem który moduł mam uszkodzony..w tym cały problem.Ciężki temat!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 25 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Oj widzę że za trudny temat jak na to forum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 No....BMW się poddało i już co nie działało to działa a lista była długa no i jest komunikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 W dniu 10.11.2019 o 09:58, markson43 napisał: No....BMW się poddało i już co nie działało to działa a lista była długa no i jest komunikacja Daj znać dla potomnych co trzeba było zrobić/wymienić żeby działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Dam..dam tylko ją dopracuje bo mam następny problem.Proszę czekać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markson43 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Uszkodzony moduł SGM czyli poduszek.Po jego wymianie wszystko działa jak należy. Ogólnie to ciężki temat był!!!!!!!!! aby to zrobić bo jak pisałem BRAK DIAGNOZY CAŁKOWITY BYŁ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi