czarny19 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 zakupiłem sobie galke i teraz pytanie jak wyciągnąć oryginalną gałke żeby jej nie zepsuć?? prosze o rade 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 e30, e36 ? albo wkrecana albo wbijana, ja jak pociaglem mocniej to zdjalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 to jest e36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 W E36 gałka jest "nabijana" jak to Kosa ujął :mrgreen: Podciągasz mocno w górę (trzymając tylko z gałkę) i powinna zejśc. Nową gałkę zakłada się nakładając po prostu na metalowy trzpień. Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 tylko nie wszystkie gałki pasują do E36 <bmw_1> nie może być krótka bo trzpień jest dość długi od miejsca gdzie kończy sie mieszek a wygląda to nie zaciekawię ja widać trzpień pomiędzy mieszkiem a gałką , gałki tuningowe z nakręcana końcówka chowająca mocowanie tez nie założysz do końca trzpienia bo w E36 nie jest on takiej samej grubości na całej długości i będzie ok 0,5 cm wyżej, a gałka schodzi tak jak pisali koledzy ciągniesz do góry i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Dzięki za pomoc <bmw_2> udalo mi się ściagnąć tą galke zalozylem nową ale efekt wyszedł straszny galka tak jak pisał dzussmen była za krótka i to strasznie wyglądało dobrze że miałem ją za free wruciłem narazie do oryginału pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 jak bardzo chcesz to tez jest sposób <bmw_1> zakładaj gałkę, ściągnij ramkę z mieszkiem, podciąg mieszek do gałki i zaciśnij mieszek pod gałka opaską "samozaciskową" nie ma tej przerwy wtedy 8) ale polecam inną gałkę i bardziej odpowiednią Ja mam Jacky całą metalową mieszek o 0,5cm podciągałem bo tak jak pisałem wyżej od dołu jest przykręcana maskownica na śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Podłącze się do tematu bo prawie pokrewny.... Jak wymienić (i gdzie dostać) oryginalny lewarek (chyba tak to mogę nazwać) zmiany biegów do e30? Obecnie mam taki długi nie poręczny (prawie jakbym stary autobus prowadził) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf141 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 lewarek nie wymieniaj szkoda zachodu mialem ten sam problem skrucilem galke diaxem i nalozylem nowa galeczke taka jak koledzy opowiadaja troche krotsza wyszlo idealnie i malym kosztem .I nie jezdze juz " autobusem" tylko przy cieciu poloz cos pod lewarek i na tapicerke zeby nie popalic i galeczka uniwersalna z wlasnym zapieciem .Czasem nie przyklejaj bo przyjdzie co do czego to nie zdejmiesz :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 witka gumówka i po kłopocie na jaką wysokość ci potrzeba tylko dobrze wymierz bo potem ciężko posztukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas_DDZ Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 dokladnie, jak jest za dluga to w e36 mozesz ciac flexem smialo i potem tylko od gory nacinasz tak aby nowa pasowala, albo mozesz tez po skroceniu stara zalozyc, moja wpasowala sie jeszcze lepiej :mrgreen: <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilo5 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a gdzie można dostać tanią gałkę do zmiany biegów ? (internet może być lub poznań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witka w nurauto koło Poznania lub net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi