Rasend Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Czy w bmw 320i 2.0 ciśnienie na tłoka 9, 9, 6, 9, 9, 6 oznacza że silnik nadeje się już tylko do remontu?? ile wynosi remont takiego silnika. jakie powinno być ciśnienie w silniku bmw e30 320i M20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksyś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ciśnienie wyczytałem z tabeli i pisze że ma być 9.8 a jak na 3 i 6-tym masz 6 barów to tak jakbyś pierścienie pogubił albo przedmuchy gdzieś są. Sam jestem ciekaw co może być jeszcze przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 6 to już padaka i przede wszystkim nie równo na cylindrach. Może zawory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 6 to kaplica.Sprawdz ciśnienie w tych cylindrach gdzie masz 6 bar wlewając przez otwór swiecy 50ml oleju silnikowego.Jesli ciśnienie wtedy bedzie na pozimie 9 bar to stawiam na pierścienie tłokowe a jeśli ciśnienie niewiele wzrośnie to zaworki klękły. cen nie znam ale pierścienie można kupić w zestawach (1 zestaw= komplet pierścieni na jeden tłok) a zaworki też na szutki kupisz.Tyle tylko ,że głowica musi iść do góry i to zwiększy koszty o robocizny Planowanie+docieranie gniazd+uszczelniacze zaworów+uszczelka pod głowice+nowe szpilki głowicy+ robocizna(nie w serwisie) to myślę,że w 800pln się spokojnie zmieścisz do tego jeszcze dolicz koszty ewentualnie uszkodzonych zaworów lub zestawów pierścieni a z tym to myślę ,że około 1200-1300 PLN Choć do finalnego kosztu to nie mam pewności bo nie znam cen zestawu pierścieni i zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi