Seba97e46 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, kupiłem autko i nurtuje mnie jedna rzecz, jak stoję i mam odpalony silnik to przy puszczonym sprzęgle "czuć" silnik w środku, przenosi się do kabiny, natomiast jak wcisnę sprzęgło to wszystko ucicha i słychać tylko elastyczny dźwięk silnika. Dwumasa regenerowana przez poprzedniego właściciela, ponad rok temu, sprzęgło też zmieniane. Łożysko oporowe może dawać takie objawy? Bo nie wiem czy było wymieniane. Na zewnątrz też słychać różnicę, że jak się wciśnie sprzęgło to coś ucicha pod autem. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Seba97e46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Może być że regenerowana dwumasa się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba97e46 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 10 minut temu, Niedzwiedz napisał: Może być że regenerowana dwumasa się skończyła. Właśnie jedni piszą, że dwumas, a inni że łożysko oporowe. Wolałbym tą tańszą opcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Według mnie to będzie dwumas, bo z tymi regenerowanymi dwumasami różnie bywa. Musisz zrzucić skrzynie bo bez tego niczego się nie dowiesz na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba97e46 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Niedzwiedz napisał: Według mnie to będzie dwumas, bo z tymi regenerowanymi dwumasami różnie bywa. Musisz zrzucić skrzynie bo bez tego niczego się nie dowiesz na 100% W niedalekiej przyszłości będzie trzeba, nie jest to aż tak ważne. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi