Juni6 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam użytkowników forum , założyłem dziś konto ponieważ mam problem z E60 , w sobotę rano wsiadłem do samochodu i probojac go odpalić wyskoczyły mi błędy na desce , mianowicie nie sprawny tempomat , kontrola trakcji oraz pompa paliwa , po przekręceniu kluczyka na rozruch silnika kręcił lecz samochód nie odpalił, po 3 próbie samochód odpalił bez problemu i bez błędów , cały dzień nim podróżowałem i nie było żadnego problemu z uruchomieniem go po zgaszeniu , następnego ranka sytuacja się powtórzyła , i dokładnie tak samo , te same błędy i po 3 próbie auto zapalało i cały dzień jeździło bez problemu , więc domyślam się że odpowiedzialna jest wilgoć a raczej jestem pewien ponieważ wczoraj powtórzyłem rytuał i pojechałem autem parę kilometrów (tak żeby się zagrzał) było ok po chwili zaczął padać deszcz (dosyć mocno) i na tym skończyła się jazda , samochód cały czas wywala te 3 błędy ile razy bym kluczyka nie wyciągnął nic to nie dawało , pytanie odemnie jest takie : czy spotkaliście się z takim problemem? Co radzicie , gdzie zaglądać , co może zaciekać że robi taki kłopot i w ogóle napiszcie wszystko co mogło być przyczyną i jak poradzić , POMOCY Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Juni6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Pod kabinowymi masz dwie komory, najpewniej ta od pasażera jest U Ciebie pełna wody no odpływ zatkany. Odchylasz klapki z tyli nadkola udrazniasz i działa. Do tego zobacz czy masz dywan wilgotny w nogach pasażera i przy podstopnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juni6 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Wczoraj trochę grzebałem przy aucie i dokopałem się do ECU ,(pod kabinowym) i tam suchutko , sam kurz i nic niepokojącego ? , a tyłu tam gdzie jest Aku też kurz , brak wody , nawet śladu nie ma żeby woda była , kolega podłączył kompa i okazało się że są 3 błędy , 4C08/45F8/4448 / czyli te co wyskakują na desce jak pierwszy raz chce odpalić auto , ale co one mają wspólnego ze sobą to nie wiem , popatrzę dzisiaj tam pod dywanik bo już nie mam pomysłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi