kaspri84 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jak w temacie,bylem zmuszony sprzedac swoje e30 gdyz mialem z nią zbyt wiele problemow i zastanawialem sie nad E34 ale goscie którzy wzieli odemnie bmke przyjechali siódemeczką E32 w ktorej sie zakochalem Doradzcie co myslicie o tym autku,jakie silniki byly najlepsze i ogolnie jak wypada w porownaniu z E32.Ponoc wiekszosc czesci jest wspolnych ale nieznam sie . prosze o o wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 jak e34 to 540 z 6-o biegowa manualna skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel735 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Wszystko zalezy od tegi do czego potrzebujesz samochod (na codzien czy tez hobbystycznie) rowniez (niestety) wazna jest grubosc portfela przy takim zakupie. Ja osobiscie jestem wrecz fanatykiem e32!!! Cena zakupu e32 i e34 jest podobna. Osobiscie nie polecam egzemplazy z allegro za 4000 - 5000 zl gdyz te maja juz "lata swietnosci" za soba i doprowadzenie ich do stanu uzywalnosci (niechodzi mi o stan fabryczny) to wydatek kolejnych kilku tysiecy. Nastepna wazna rzecza przy wyborze samochodu jest silnik. Osobiscie radzil bym Ci kupno samochodu z silnikiem M60 (popularne V8). Silniki V8 sa wiele bardzie zaawansowane technologicznie niz archaiczne R6 (M30). W przypadku e34 polecam silniki M50. Sa one bardzo dynamiczne oraz stosunkowo ekonomiczne. Co do podobienstw e34 i e32... zawieszenie przednie jest doslownie identyczne w obu tych modelach natomiast tylne jest bardzo podobne. Ceny czesci tez sa podobne w obu przypadkach i nie sa to jakies straszne koszty (napewno nizsze niz ceny czesci do japonskich "wynalazkow"). W kwesti trwalosci e32 jest poprostu NIEZNISZCZALNY!!! e34 juz troszke gorzej wypada. Sam zajmuje sie handlem czesciami do bmw i rozbieralem juz mase e32 i e34. W modelach e32 moze ze 2 razy spotkalem sie z jakimis ogniskami korozji ale byly to juz samochody powypadkowe. Jezel samochod byl bezwypadkowy to praktycznie nie ma mozliwosci by skorodowal. w e34 z korozja wyglada to roznie gdyz spotykalem sie z bardzo zadbanymi egzemplazami i mimo to mialy dziury w podlodze. Jezeli jednak szukasz samochodu "na weekend" i nie bedzie to autko do codziennej jazdy to polecam kupno e32 750 (najlepiej 750il). Sam jestem posiadaczem takiego i musze stwierdzic ze to jeden z najlepszych samochodow jakie kiedykolwiek wyprodukowano!!! Wiekszosc z nich jest wyposarzona w wiecej bajerow niz nie jeden nowy samochod za 100 000zl!!! Niestety wada jest zuzycie paliwa, zwlaszcza w miescie (od 20l/100km i w gore) natomiast w trasie jest to wrecz ekonomiczny samochod (ok 10 - 12 litrow na 100km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Kosa, znasz moje marzenia :mrgreen: A tak poza tym zgadzam sie z kolegami. Dużo zależy od tego ile masz kasy. Ja chętnie sprzedam Ci moja zadbaną E34 520i,bo chce E34 z wielkim silnikiem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 e32 to jest to ,spróbujesz i się zakochasz ,na początek 730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 wielkie dzieki za rady, szczerze to na co dzien posiadam sluzbowe toczydelko wiec wiec nowy zakup bedzie raczej hobbystyczny. Mimo to niestety 750ka jest dla mnie zbyt wymagajoca pod wzgledem kosztow. zastanawiam sie nad 3-3.5 l. dlatego od razu odpowiedz na propozycje kupna e34 520 ,niestety za maly motor wiec dzieki ale niebede zainteresowany. Tak jak powiedzieliscie autko za 4000-5000zl nie wchodzi w gre,szczerze to wole poszukac drozszego egzemplarza w ktorym od startu wlasciciel ceni co ma i za darmo niebedzie chcial oddac. Do tej pory posiadalem dwie e30 i zastanawialem sie nad e36 ale tak jak wczesniej napisalem e32 mnie urzekla i zachorowalem na ten model.Na tą chwile jest to moj typ numer jeden Bylbym wdzieczny za jakies male podpowiedzi gdyby ktos mial lub wiedzial kto chcialby sprzedac bmw w godnym polecenia stanie bo sami wiecie jak to bywa z autami na sprzedaz,niby igly bez wkaldu finansowego a potem wychodzi ze "zwloki" ktos wystawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel735 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wiem o wielu e32 do sprzedania jednak w tym wszystkim jest tylko jeden egzemplaz godny polecenia, a mianowicie e32 730 V8 z '94r manual. Utrzymana w ladnym stanie zarowno wizualnym jak i technicznym. Smaochod jest praktycznie 100% orginalny (jedynie ma kola borbet A 16" i ciemne szyby). Cena za niego to 10900zl jednak wydaje mi sie ze z wlascicielem mozna napewno ta cene negocjowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Sluchaj ,a masz jakies namiary (np.kom.albo cos) na ta bawarke?? zainteresowales mnie i jesli z cena tez bedzie mozna cos pomyslec to jestem jak najbardziej za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi