ADKGarage Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Witam, chcial bym zaczerpnac troche wiedzy na temat zmiany skrzyni biegow z automatu na manual w e36 2.8. Pierwsze pytanie to jaka skrzynie mogl bym zalozyc aby wziekszyc nieco przelozenie? Drugie pytanie to czy ktos ma do sprzedania czesci to takiego swapa tzn skrzynie, pedaly itd.? I trzecie pytanie, czy ktos poleci jakis warsztat w okolicach Wroclawia ktory profesjonalnie wykonal by ta robote? A tak wyglada moja skarbonka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Skrzynie najlepiej założyć ori z 2.8 bo to ZF na dużym krzyżaku, do tego ori wał z 2.8 bo jest pod duży krzyżak. Jak chcesz inne przełożenie, to zmień tylny dyferencjał, w 2.8 jest przełożenie 2.93 co wg. mnie jest ok do codziennej eksploatacji ale można coś krótszego założyć np. 3.15 lub 3.23 tylko czy znajdziesz to w dużej głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADKGarage Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Dzieki za info. Musze jeszcze tylko znalesc jakis warsztat ktory mi to ogarnie. A jakie sprzeglo do tego zamontowac, nie chce uzywki bo nie wiadomo ile pojezdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Sprzeglo najlepiej normalnie tak jak seria Masz polecane warsztaty na forum, poszukaj na pewno kogoś znajdziesz Edytowane 29 Lipca 2019 przez Xaime91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi