Zbimat92 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Cześć, Mam okazję kupić e91 318d z 2012 roku. Poczytałem troche tematów na forum o tym modelu. Wiem już, ze sam silnik spoko mało pali i nie najgorzej przyspiesza jak na rodzinne kombii niemniej jest felerny rozrzad który pęka a jego wymiana wiąże się z mnóstwem pracy bo trzeba ściągać skrzynie itd. Wyczytałem też, żeby się nie stresować bo po 2009 roku była poprawa tych rozrzadow i wogole że wiekszy problem był w silnikach o mocy 177 KM. Autko ma naprawde niewiele najechane bo zaledwie 107 kkm niemniej czytajac te opinie o sypiacych sie rozrządach i konieczności wymiany silnika trochę mnie to auto zraziło. Czy mógłby ktoś sie wypowiedzieć jak to jest z tymi silnikami 2.0d w Bmw e91? Wszystkie posty które czytalem są z 2013-2015 roku może od tego czasu wiadomo już cos więcej. Z górydziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konik Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Powiem krótko kupujesz auto odstawiesz do mechanika on wymienia ci rozrząd i zapominasz o problemie .Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbimat92 Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Ok. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi