Danielo Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Witam i mam pytanie bo chce w mojej buni wymienić tuleje tylnego wózka na poliuretany i mam do kolegów pytanie czy polecacie poliuretany firmy MPBS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogus Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Cześć, jeśli chcesz założyć tuleje poliuretanowe to dobry pomysł. Sam mam nadal obecnie tuleje metalowo-gumowe i te rzeczywiście są mniej trwałe i podatne na uszkodzenia. Oczywiście spełniają swoją role tzn. tłumią drgania itp. te, które nie wyłapią opony czy amortyzatory. Wszystko jednak odrobinę odbija się na prowadzeniu auta. No ale coś, za coś. Poliuretany na pewno sprawią, że będzie Ci się jeździło bardziej precyzyjnie, choć mniej komfortowo - będzie to czuć jak przy sztywnym zawieszaniu, często widocznym w usportowionych wersjach aut. Jeśli jesteś zadecydowany, zajrzyj sobie tutaj - https://www.ucando.pl/k/tuleje-wahaczy/U030303 Co do samego MPBS to niebieskie są zdecydowanie twardsze, lepiej trzymają w zakrętach, jest sztywno -- na przodzie jest to bardzo odczuwalne. Czerwone są zdecydowanie bardziej komfortowe. Można też rozważyć opcjonalnie czerwone Strongflexa jeśli chcesz. Edytowane 6 Grudnia 2019 przez bogus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi