JohnDi Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Proszę serdecznie o pomoc. Odkąd kupiłem 5 borykam się z problemem znikającego płynu chłodniczego. Wycieków sam nie zaobserwowałem ale ostatnio pojechałem w tej sprawie do mechanika i wymienił mi przewody wodne od LPG stwierdzając, że to jest przyczyna. Wcześniej wymieniłem jeszcze korek od zbiorniczka na nowy Febi, poprzedni właściciel wymienił chłodnice a płyn znika dalej losciach średnio 300-500ml jak nie więcej na ok 300-400km. Nie kopci na biało, nie ma masła pod korkiem.. Pompa? Termostat? Czy coś innego? Pomocy! 523i LPG 2000r. Sedan Edytowane 15 Lipca 2019 przez JohnDi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Test na CO2 był robiony od tego bym zaczynał? Automat czy manual? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDi Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Automat. Robiłem test i niby nie wykazało obecności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Skoro silnik tego płynu nie łyka to niema lipy - w przyrodzie nic nie ginie i musi gdzieś ten płyn uciekać. Teraz trochę chłodniejsze dni to klimy nie włączaj i zostaw rozgrzane auto włączone na postoju na kilkanaście minut a pod auto wsuń kartony - wyciek musi być. Nawet gdyby jakimś trafem była walnięta UPG między kanałami wodnym i cylindrem to różnice ciśnień musiałyby wywalać gazy zbiorniczkiem, skoro olej czysty. U mnie pękł trójnik na wężach grzania z tyłu za silnikiem od strony grodzi i nic nie było widać do póki nie rozwaliło go całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajszm Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 udało się znaleźć wyciek? też mnie męczy ubytek płynu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi