arczieku Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Witam Mam problem z rozruchem n46b20.Auto zimne kreci dlugo, odpala, zgasisz za chwilę i już pali na dotyk. Czy w parametrach air mass powinno być 0 ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarowanie Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Air Mass = 0 - poprawny kiedy silnik jest wyłączony. Wszystko wskazuje na niedziałający czujnik ciśnienia na kolektorze dolotowym. Sprawdź gniazdo, może wtyczka się poluzowała, jak jest wszystko OK to do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczieku Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 No właśnie kwestia braku tego parametru sprawia że mam wątpliwości.Wiem że typowego przepływomierza nie ma a to przedfiltrem to tylko czujnik temp z tego co czytam.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczieku Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Podmiana czujnika nic nie daje dalej bez masy powietrza.I chyba w tym motorze tak musi bycWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczieku Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 A w tym parametrze ktoś wie o co dokładnie chodzi ?Czy jest prawidłowy ?Szukam czytam i ma temat silników n46 jest bardzo mało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Mam dwa N46 i ani w jednej ani w drugiej nic mi MAF nie pokazuje. Tj. też mam 0. A palą na dotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczieku Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 No tak w tych silnikach brak informacji o przepływie powietrza.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi