kaczak Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Witam . Posiadam bmw e46 miałem tam silnik 1.9 bodajże 120km , teraz robiłem swap na 2.5 193km m52b25 i mam duży problem silnik jest od automata , i nie chce odpalić mam całą wiązkę na wierzchu mostkuje pin 18 czyli start z pinem 21 czyli plus i nie odpala , został wymieniony czujnik położenia wału mam 2 inne komputery , nie ma iskry i paliwa pod świeca , silnik nie posiada EWS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 ze jak? Jak nie ma ews to gdzie ty to mostkujesz? "silnik nie posiada ews" - co to znaczy ? m52b25 o mocy 193km nie istnieje Ogarnij najpierw co tam masz, bo nic nie trzyma sie kupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczak Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 31 minut temu, Broder napisał: Ma 192 pomyłka , nie ma immobilisera czyli ews. Silnik jest z E36 i ma 2 duże kostki i tam są piny ktore się mostkuje żeby odpalil . Silnik nie jest podpięty w elektrykę od budy więc narazie mostkuje go na pinach żeby sprawdzić czy odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Jak nie jest podpiety w bude to jak ma dawkowac paliwo? Jak ma dzialac pompa? Wrozenie z fusow. Chcesz porady a nikt nie wie co tam namieszales. M52b25 o mocy 192km nadal nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Może ktoś Cię zrobił w balona z silnikiem i masz M52b20, Albo m52b28, a jeśli masz 2.5 to pewnie m50b25 (192km) albo ten 2.3 (170km) i to by był ten m52b25? Edytowane 17 Czerwca 2019 przez BASTARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczak Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Dobra teraz się dowiedziałem to jest m50b25 , nabiłem paliwo normalnie i nie jest nic popaprane . Silnik nie jest połączony z buda stary komputer z 1.9 jest wsadzony i normalnie po przekręceniu zapłonu idzie paliwo na listwę . Mi chodzi o samo odpalenie z silnika wychodzą 2 duże kostki które się podłącza w E36 ale w E46 nie mam takiego podłączenia , elektryk mi mostkowal pinami bo elektryka jest do przerobienia ale chodzi generalnie o to że robię wszystko jak opisują ludzie a nie odpala dlatego jest ten temat na forum a nie o kłócenie o model silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezeso92 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 W dniu 17.06.2019 o 10:56, kaczak napisał: Dobra teraz się dowiedziałem to jest m50b25 , nabiłem paliwo normalnie i nie jest nic popaprane . Silnik nie jest połączony z buda stary komputer z 1.9 jest wsadzony i normalnie po przekręceniu zapłonu idzie paliwo na listwę . Mi chodzi o samo odpalenie z silnika wychodzą 2 duże kostki które się podłącza w E36 ale w E46 nie mam takiego podłączenia , elektryk mi mostkowal pinami bo elektryka jest do przerobienia ale chodzi generalnie o to że robię wszystko jak opisują ludzie a nie odpala dlatego jest ten temat na forum a nie o kłócenie o model silnika Cześć! Kurcze wiem że temat mega stary, ale szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak właśnie podpiąć złącze x20 do E46... A tutaj pisałeś że to zrobiłeś!! Jest szansa że masz jeszcze to autko? Albo pamiętasz jak powinno wyglądać podpięcie, co do czego? W sumie każda podpowiedź mile widziana!! (Dawca: m52b25 z E36 kompot, biorca: E46 kompot- był w nim n42b18) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi