Xaime91 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Witam. Chciałbym ogarnąć tylne zawieszenie raz i z bani miec a nie babrac sie z wymianą pojedynczych tulejek co jakis czas. teraz moje pytanie jest takie nawet jakbym zmienił wszystkie na zwykłe gumowe to efekt podejrzewam i tak będzie zadowalający (sztywniej bo wszystko nowe itp) ale jeszcze rozmyślam nad elementami poliuretanowymi. a czy może ktoś próbował sposobu mieszanego jakieś określone tuleje lepiej by się sprawdziły poliuretanowe a część gumowe czy wszystko raczej walić jednakowo ? Jeśli poliuretan to strong flex czy Olkusz żółte czy czerwone ? Do przodu na wahacze założyłem obecnie Olkusz żółte i nie narzekam. nie ukrywam że cena pomiędzy kompletem poliuretanu a kompletem gumowych jest dosyć znaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Ja bym raczej nie mieszał, jeśli już chcesz wszystko robić, wyciągaj wózek piaskuj, maluj i zakładaj tuleje i ciesz się jazdą. A co do SF czy Olkusz to trzeba by poszukać może więcej info ogólnie na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Czerwone glowne tuleje belki co by podloga miala lzej i tuleje lacznikow stabilizatorow, reszta zolte. Olkusz o takiej samej twardosci SHA jest bardziej miekki niz strongflex. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Tato w sedanie ma wszędzie poliuretany czerwone olkusza i jest bardzo dobrze. Sztywno, zwarto, zupełnie inne auto Na żółtych pewnie było by jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Dzieki za dobre rady bede dumał cos w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi