Pipin Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Cześć Wam. Temat dotyczy e87 123d n47s, ale zakładam w ogólnym bo to raczej ogólna sytuacja. Niestety jakieś 2 mieś. po zakupie auta i wymianie rozrządu, okazało się, że ucieka woda, tragedia. Najgorsze jest to, że po sprawdzeniu głowicy ( która jest ok) niestety okazał się pęknięty blok silnika, mała ryska poprzeczna między cylindrami, woda paruje, na zewnątrz sucho, ucieka ok 200ml na 100km. Wygląda to tak: https://ibb.co/mh6Pf3G https://ibb.co/T25JRRg Dylemat mam niesamowity, co robić. Na kupno nowego bloku i montaż chyba mnie nie stać i nie wiem czy się opłaca w ogołe to robić. Auto jest przepiękne, i w porównaniu do tego ile za nie dałem a za ile moge sprzedać to strata boli jeszcze bardziej. Szanowni koledzy, czy ktoś próbował kleić/ uszczelniać blok i czy to na jakiś czas zdaje egzamin? Chodzi o klejenie w taki sposób aby nie trzeba było wyciagać bloku, bo tak to chyba sensu nie ma, bo tyle zabule ze juz lepiej blok wymieniać. Ew. ile mniej więcej kosztuje robocizna wymiany słupka samego z przełożeniem osprzętu w okolicach Wro? Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Pipin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Musisz się zorientować czy to nie ten sam słupek co idzie do 120d nie powinny być zbyt drogo, przekładka około 1 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipin Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Hmm, przekładka za 1,5k ale bez uszczelek itd, czysto sama robocizna? Więc na gotowo by wyszlo coś 2500 + slupek? Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Pipin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Noo sama robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipin Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Ogólnie u dobrego mechanika mam 3k + słupek na gotowo chyba rozsądna cena? No i nie wiem za bardzo jak się zorientować dokładnie, który numer przypasuje, bo coś sprzeczne info odczytuje po forach. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Pipin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi