Mati1337 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Sytuacja wyglada nastepujaco, jechalem spokojnie z 2 km przejechalem nie bylo problemu i w pewnym momencie zaczelo mi szarpac autem, wolno wchodzic na obroty i slychac cykanie pod maską w okolicy korka wlewu oleju. Wywalilo kontrolke pomaranczowa silnika od pogorszenia mieszania spalin. Gaz czy benzyna nie ma roznicy. Nie jest to typowe pukanie jak przy panewkach wydaje mi sie, bo to rowno z obrotami cyka. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ja mam wersję 150 konną z 2006r z prawie takim samym problemem, czekam w poniedziałek na info od mechanika. Koledzy z forum podpowiadali, że to może być coś związanego z zapłonem (i jego wypadaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati1337 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) 20190414_101618.mp4 Odpalilem dzis go odrazu byla akcja z wczoraj, trzeslo samochodem i na obroty wolno wchodzil, minelo z 15 sekund i przestalo, przejechalem sie bylo wszystko dobrze, z 2km zrobilem rozgrzal sie troche i znow zaczęło nim telepać. Dodam, ze cykac cykalo nawet jak chwilowo dobrze chodzil. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Mati1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 U mnie problemem była niesprawna cewka zapłonowa, przez co jeden z cylindrów nie palił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi