xaryon Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Hej, Zaczne temat inaczej niz zwykle - ratunku... Jechalem do pracy, silnik zdazyl sie nieco rozgrzac, przejechalem moze z 3-4km, nagle zauwazylem spadek mocy, szarpanie na niskich obrotach i migajaca lampke od kontrolki silnika, ktora po kilku mignieciach palila sie ciagle. Udalo mi sie przejechac jeszcze te 2 km, ktore i tak mialem przejechac, ale teraz sie boje, co z samochodem. Po wylaczeniu silnika i odczekaniu ze 20 minut odpalilem go ponownie, ale wciaz obroty silnika skacza, potrafia spasc do 500, samochodem trzesie, wibracje czuc nawet na drazku zmiany biegow, kontrolka zaswieca sie ponownie. Dodam, ze na jalowym biegu slychac dudnienie od strony silnika. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez xaryon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarowanie Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Objawy jak na utratę zapłonu, na cylindrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 50 minut temu, smarowanie napisał: Objawy jak na utratę zapłonu, na cylindrze Pytanie laika: czy to poważny, ciężki do usunięcia problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Albo valwetronik ... Podepnij pod kompa i będziesz wszystko wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Cewka. Jesli nie masz kompa to odpinaj na pracujacym silniku kazda po kolei i sprawdzaj czy jest zmiana w jego pracy. Do wymiany bedzie ta ktorej odpiecie nie przyniesie zadnej zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 9 minut temu, Broder napisał: Cewka. Jesli nie masz kompa to odpinaj na pracujacym silniku kazda po kolei i sprawdzaj czy jest zmiana w jego pracy. Do wymiany bedzie ta ktorej odpiecie nie przyniesie zadnej zmiany Nie mam bladego pojęcia, jak to zrobić Moja wiedza dot. mechaniki pojazdowej kończy się na zmianie biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Wiec czego oczekujesz zakladajac temat na forum? Chyba ze to ma byc w formie bloga i tylko informujesz nas o swoich problemach z autem Skoro i tak nie skorzystasz z porad to nie zostalo nic jak pojechac do warsztatu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Broder napisał: Wiec czego oczekujesz zakladajac temat na forum? Chyba ze to ma byc w formie bloga i tylko informujesz nas o swoich problemach z autem Skoro i tak nie skorzystasz z porad to nie zostalo nic jak pojechac do warsztatu Zakładając taki temat chcę właśnie zebrać możliwe przyczyny, zanim udam się do warsztatu - zwykłe sprawdzenie, czy faktycznie o to chodzi. Dzięki temu mogę orientacyjnie oszacować, ile w najgorszym przypadku może mnie kosztować usunięcie usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi