xaryon Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Hej, zauważyłem, iż czasami mój silnik wydaje dziwny dźwięk na niskich obrotach, np. kiedy stoję na światłach lub parkuję pod domem. Na zimnym silniku tego nie słychać, pojawia się to czasami, po rozgrzaniu - np. na postoju, kiedy obroty spadną do minimalnych, w kabinie słychać lekkie stuknięcie a następnie burczenie. Gdy rozkręcę silnik na obroty wyższe niż 1k, silnik pracuje jak powinien. Kiedy obroty spadną, dźwięk ma szansę 60% na ponowne pojawienie się. Obroty silnika same w sobie nie skaczą. Otwierając maskę, od strony silnika słychać bardzo delikatny ni to stukot, ni to grzechot. Starałem się nagrać ten dźwięk z kabiny, bo wtedy jest najbardziej słyszalny, ale z racji tego, iż nagrywałem telefonem, trzeba podkręcić głośność, aby znaleźć moment (najbardziej słyszalne wg. 0:12-0:17 i 0:43-0:50). Wszelkie skoki wskazówki obrotomierza to ja naciskający na pedał gazu. 20190322_122138.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Hej, update: pogorszyło się, teraz dźwięk jest słyszalny wyraźnie od strony silnika. A teraz wieczorem, gdy parkowałem pod domem, nastąpiło istne pandemonium pod maską - filmik w opisie. A te problemy zaczęły się, odkąd dołożyłem rozpórkę... Czy to mogło spowodować taki problem, czy to po prostu zbieg okoliczności?? Czy ktoś ma pomysł, co z tym zrobić? 20190402_215328.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Po zdjęciu rozpórki i wymianie cewki problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi