Jackov15 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Cześć! Mam problem ze swoim BMW E46 316i. Otóż od ostatniego czasu, coś mi się głucho tłucze z tyłu i nie mogę zidentyfikować źródła tego dźwięku... Dźwięk przypomina odgłos stukających desek, ale z bagażnika powyciągałem wszystko co się da a mimo to dźwięk nie ustąpił. Myślałem z początku też, że to chlapacze i akurat jeden wyskoczył z tego zatrzasku, jednak to też nie to. Nie mam już pomysłów co to może być. Luzów za wydechu też nie ma, gumy wszystkie wyglądają ok, nie mają żadnych pęknięć i nie są sparchaciałe. Macie jakieś porady, na co zwrócić uwagę, albo co to moze być?Z góry dzięki za odpowiedź.W załączniku mam nagrany ten dźwięk. Dom.m4a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Sprawdź mocowanie wózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Ostatnio właśnie sprawdzałem to na podjeździe, normalnie wszystko się twardo trzyma. Więc to raczej nie to Stuka to tylko na nierównościach, niezależnie od prędkości. Na równej drodze jest cicho. Edytowane 21 Marca 2019 przez Jackov15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 a jak jedziesz przez nierówności i naciśniesz lekko hamulec to dalej stuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Stuka niezależnie od pedału hamulca czy gazu. Dla pewności zaraz jeszcze sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Tak jak mówiłem. Hamowanie nic nie zmienia. Teraz dokładniej się temu przyjrzałem i wyglada, jakby to jednak nie był tył tylko przód. Prawa strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 17 minut temu, Jackov15 napisał: Teraz dokładniej się temu przyjrzałem i wyglada, jakby to jednak nie był tył tylko przód. Prawa strona xDDDDDDD Pojedź do mechaniora i niech łomem wszystko zacznie odginać/sprawdzać bo tak można w nieskończoność wymieniać co to jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Właśnie wracam od mechanika. Nie jest źle. Łącznik stabilizatora z przodu pukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi