mmaarrcciinn Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Mułek dalej jest jak był.... Nie raz lepiej. Tylko tyle że nie robi tej akcji co wtedy. Nie zmieniałem czujnika wału jeszcze tylko... Dostałem namiar do warsztatu POMPA w warszaFce i się wybieram tam w tym tygodniu. Podobno na BMW zjadł zęby wiec jadę, zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Byłem przed chwilą sprawdzić spaliny. Na jednej i drugiej rurze ok jest wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Muł jest cały czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 W dniu 15.04.2019 o 20:12, mmaarrcciinn napisał: Dostałem namiar do warsztatu POMPA w warszaFce i się wybieram tam w tym tygodniu. Podobno na BMW zjadł zęby wiec jadę, zobaczę. a ten zjadł zęby już na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Proszę Cię. Trudno się tam dodzwonić, ale w końcu mi się udało. Przedstawiłem jemu problem, nie powiem bo bardzo dobrze się rozmawiało itp ale raczej nie bardzo. Nie wie co mogło by być przyczyną i z drugiej strony, wziąć go na tydzień do sprawdzenia to też niby mówi że nie bardzo bo co za to weźmie.......... Jak by miał błąd to by zrobił, to mu mówię że gdybym miał jakiś błąd dziwny to sam bym to ogarnął.... Miał skonsultować z kolegą to i oddzwonić ale chyba już nie oddzwoni.... I jestem dalej w ciemnej d.pie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Może ją w końcu zmierzę ciśnienie na tłokach??? Bo może coś gdzieś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ans Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 to jakas masakra, sprawdz kompresje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Dziś po południu lub jutro będę miał czym to sprawdzę, ale z drugiej strony to nie mam problemu z odpalaniem jak i na zimnym tak i na ciepłym. Strzał i zapala. A ten muł nie jest jednostajny, jaz jest lepiej raz gorzej. Nie raz idzie jak powinien, zgasze, zapale i d***a znów muł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Może głupie ale jeździsz z włączoną klima? Funfel w m54b30 jak włączy klimę ma nagle 518i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Właśnie nie bo jak włączę klimę to mi się 1.6 robi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Panowie, jakie są objawy przedstawionego rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Znajomy kupił auto E46 323. Jak kupował to był podjarany i nawet nie zczail, że auto nie jedzie. Dawałeś 2 bieg i gaz, a to przyspieszało jak te zwykłe diesle stare bez turbiny. Straszny muł. Nie wierzyłem, więc wsiadłem i po 25 metrach stwierdziłem, że to jednak prawda. Mam ten sam silnik, więc miałem punkt odniesienia. Dopiero od ok. 4tys się coś tam zbierał.Dał do warsztatu i okazało się, że coś z rozrządem i vanosami było. Teraz już jest ok.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 No właśnie teraz zaczyna mi coś świtać z rozrządem, że może to jego wina. Tylko że on raz szedł dobrze a raz nie, nie było tego że zawsze. Teraz ma muła tylko raz jest większy raz mniejszy. Wczoraj wieczorem była masakra jak jakiś lanos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Może vanosy padly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Jakieś 6tys temu zmieniałem uszczelki na tych tloczkach dwóch w vanosie, podkładek nie ruszałem bo luzu nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 - obydwa czujniki walka zmienione - świece nowe - disa działa, trzyma i ma uszczelki - przepływka (po odlączeniu dziwnie chodzi więc chyba działa) - vanos (nowe uszczelki i brak luzu) - odma niby drożna - filtr powietrza + przepływka wszystko suche - spaliny sprawdzone, poprawne wszystko Nie ruszałem czujnika wału, filtra paliwa. Auto pali bez problemu zimne i ciepłe. Nie przerywa. Nie wiem czy to ma związek ale jak wsiadam, przekręcam kluczyk i kręcę to z 2, 3x przekręci normalnie i zapala, potem jeżdżę itp ale gdy gdzieś stanę i zgasze dosłownie na sekundę a po chwili zapale to odpala na dotyk, nawet z raz nie przekręci tylko od razu zapłon. Gdy po zgaszeniu normalnie postoi chwilę dłużej czy coś to przy kręceniu jest jak zwykle tam że 2, 3x i zapala normalnie. Czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Z tym odpalaniem może tak musi być bo i w firmowej e klasie w benzynie jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ans Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 taka prawda ze silnik m54b30 kosztuje 3000zl ? a wtedy muła by nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Gdyby coś działało nie tak to by też był. Ans wiem jak mój silnik pracuje jak jest wszystko ok ,a jak nie jest ok więc sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Zmierzyłem przed chwilą ciśnienie, co myślicie????? Kolejne wyszły tak samo prawie Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez mmaarrcciinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Świece jakieś mniej więcej 6tys temu zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 W dniu 6.04.2019 o 16:04, mmaarrcciinn napisał: Po świecach widać że trochę oleju sobie zjada silnik, a tak poza tym to są w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 No i w środku widać na tłokach przez otwór po świecy że bierze oliwkę. No bo bierze....... Tylko dalej powodu muła nie znalazłem. A czy jednak te katalizatory mogę mieć przypchane????? Czy nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 W dniu 6.04.2019 o 16:04, mmaarrcciinn napisał: 7 minut temu, mmaarrcciinn napisał: No i w środku widać na tłokach przez otwór po świecy że bierze oliwkę. No bo bierze....... Tylko dalej powodu muła nie znalazłem. A czy jednak te katalizatory mogę mieć przypchane????? Czy nie bardzo? Ja bym na Twoim miejscu pogadal z Leo, on ma te silniki w jednym palcu. Niech zajrzy tam o co chodzi i naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Mułek dalej jest na razy większy lub mniejszy, na dniach wybieram się do człowieka który powiedział że może mi pomoże z tym. Dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi