kocur57 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Cześć, Moje wycieraczki mimo że mam kolejne nowe pióra dalej dobrze nie zbierają, chyba sprężyny już nie dociskają jak kiedyś. Cena oryginałów powala (Ramię kierowcy 61617003931 450 zł; Pasażera 61617007128 300 zł), a mi nie udało się znaleźć zamienników. Czy wiecie gdzie można dostać w rozsądnej cenie nowe ramina do e46 cabrio ?? Lub jak inaczej skutecznie rozwiązać temat docisku wycieraczki do szyby, żeby na powrocie nie pozostawiały mokrej plamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asidus Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Witam. Długo miałem ten sam problem. Znalazłem tylko dwa rozwiązania: 1. powyżej 60 km/h zadowalająco działa tzw. niewidzialna wycieraczka 2. kupienie (drogich, Boscha) klasycznych wycieraczek (nie tych "nowoczesnych" płaskich, które namiętnie teraz ludzie kupują) i eksperymentalne lekkie doginanie końcówki ramienia wycieraczki... Te dwie rzeczy razem dają u mnie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocur57 Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Cześć dzięki za odpowiedź. Problem rozwiązany dokładnie tak jak powiedziałeś. Kupiłem zestaw dedykowanych wycieraczek Bosch na ramkach. Pasują idealnie i wszystko działa jak trzeba. Płaskie wycieraczki nie współpracują z e46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudziutki Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ja kupiłem raz w Biedronce po 8 czy 10zł za szt. i jeżdżą już pół roku i zbierają nawet przy dużych prędkościach, wcześniej eksperymentowałem z różnymi zamiennikami i zawsze tylko mazały szybę powyżej 100 a tu biedronka stanęła na wysokości zadania, te pióra posiadają taki jakby spojler tak jak oryginalne niestety nie pamiętam nazwy firmy która to produkuję, później zobaczę czy na samych piórach nie ma jakiegoś logo. Jedno jest pewne że jak tylko biedronka znów postanowi rzucić taki produkt to biorę hurtem od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asidus Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 fajny motyw z tą biedronką... będę się rozgladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi