Matrix Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 mam problem buma zaczeła sie gotowac ja stałem w korku i potem cały czas ma 3/4 zakresu teperatury ostatnio był wymieniany płyn moze niezostało dobrze odpowietrzone zalezy mi na czasie bo we wtorek jade w góry gdzie to moge jutro (piątek zrobic?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 witam.może być termostat albo wisco.ale odpowietrz najpierw układ.niewiem jaki masz silnik.w moim m-40 masz dwa odpowietrzniki,jeden na obudowie termostatu a drugi koło wlewu płynu.lejesz aż woda niepójdzie.w 6-cylindrówkach masz odpowietrznik koło termostatu[chyba] .napisz jaki masz silnik!! pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 2.0 6 cyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 na obudowie termostacie,koło kolektora ssącego masz taką śrubkę.nalewasz płyn do zbiorniczka wyrównawczego do znaku.odkręcasz śrubkę[na termostacie] odpalasz auto[troszkę gazu tak z 1500 obrotów i czekasz aż płyn z niej wyleci[bez powietrza!],zakręcasz i poowinno być dobrze!.a jak nie to po termostat jutro :? .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 sprawdz wiskozę, na rozgrzanym silniku - najlepiej otworzyć maskę - jak dodasz gazu to powinno się załączyć wisko, będziesz wiedział bo dmucha jak cholera jakby odrzutowiec startował, cały piasek spod auta wydmuchuje :lol: i oczywissta sprawdz termostat: dolna rura -po lewej stronie od przodu auta - od chłodnicy powinna się powoli rozgrzewać w miarę jak termostat się otwiera, przy gorącym silniku powinna być też gorąca jak nie jest to zwalony termostat <bmw_1> mogę dzisiaj podjechać jak byś nie wiedział jak sprawdzić albo odpowietrzyć , jak coś GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 i jest juz chyba ok:) mam nadzieje:) bul umnie PIOTR zobaczył sytuacje i chyba niejest źle.. problem tkwił w odpowietrzeniu pozdrawiam Piotr dzieki wielkie ze wpadłes.... jestem ci dłuzny sprzysługe jeszce raz dzieki bmw_beer bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 nie ma sprawy, welcome <bmw_2> ps. nie zapomnij zerknąć na wisko ( wiatrak) jak będzie dobrze rozgrzany, dzięki za zdjęcie w avatarku , teraz lepiej wygląda <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojtek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 A przy jakiej temp.załancza sie wisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 własnie cos sie niezałacza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojtek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 No to znaczy ze padło :cry: <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Co do wiska to w mercedesach 123 było to wadą fabryczną i tam robili taki myk że na krótko spinali wentylator żeby się kręcil bez sprzęgła wiskozowego jak to sie robi to Ci nie powiem nie jestem doinformowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 nie radzę zapinać na sztywno, podobno od tego pompa wody szybciej pada :shock: :evil: u mnie było to samo - gotował się na światłach ale naprawiłem , :mrgreen: :arrow: Matrix zadzwoń to pomogę, może uda się też naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi