krystian2610 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam wszystkich . Mysle nad zalozeniem turbo w moim BMW 7 E38 4,4 litra . Co sadzicie o takim pomysle? Pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Pomysl jest dobry sry. za OT :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 A co to turbo miałoby sprawić ? Zwiekszyć Nm, km/h, l/100 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 sadze,że nie jest to dobry pomysł. Z tego co sie orientuje to ten silnik to V8 wiec pewnie ma 2 kolektory czyli Bi turbo pewnie, do tego orurowanie, IC, pewnie wtryski, odpręzenie silnika, wystrojenie i masa innych rzeczy. Skoro masz wrzucić 20-25tyś pln w uturbienie tego, to lepiej sprzedaj i kup 750tke albo 740 diesla + wirus to bedzi elepsze rozwiazanie :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 sadze,że nie jest to dobry pomysł.Z tego co sie orientuje to ten silnik to V8 wiec pewnie ma 2 kolektory czyli Bi turbo pewnie, do tego orurowanie, IC, pewnie wtryski, odpręzenie silnika, wystrojenie i masa innych rzeczy. Skoro masz wrzucić 20-25tyś pln w uturbienie tego, to lepiej sprzedaj i kup 750tke albo 740 diesla + wirus to bedzi elepsze rozwiazanie :twisted: Ale moze jego 7-em jest tip top i jest w niej zakochany... Naprawde rozumiem czasami ze cos sie odradza bo kogos pomysl jest totalnie nie do zrealizowania lub jest marnotractwei czy cos tedy ale trudno zawsze dawac ludziom takie odpowiedzy byle o co sie pytaja. Tak samo jak gdzies bylo z tematem uturbienia 1.8is... jak ktos chce niech uturbia jego pieniadze jego hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 no nieraz wszyscy są najmądrzejsi...przed monitorami bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 sadze,że nie jest to dobry pomysł.Z tego co sie orientuje to ten silnik to V8 wiec pewnie ma 2 kolektory czyli Bi turbo pewnie, do tego orurowanie, IC, pewnie wtryski, odpręzenie silnika, wystrojenie i masa innych rzeczy. Skoro masz wrzucić 20-25tyś pln w uturbienie tego, to lepiej sprzedaj i kup 750tke albo 740 diesla + wirus to bedzi elepsze rozwiazanie :twisted: tak tylko takie 740i Tuirbo, bedzie ebz problemu wciagac to twoje 750i i czy klekota z wirusem [ Dodano: 11 Czerwiec 07, 21:05 ] A co to turbo miałoby sprawić ? Zwiekszyć Nm, km/h, l/100 :?: Nie...! zmniejszyc, bo ma za duzo mocy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Szwedu - ja tylko mówie swoje zdanie :!: Jak ma kase i lubi ta fure to prosze bardzo. tak tylko takie 740i Tuirbo, bedzie ebz problemu wciagac to twoje 750i i czy klekota z wirusem napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian2610 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Koledzy nie chodzi o to czy ma sie kase czy ktos jest zakochany w swoim aucie. Jak ja to powiadam auto rzecz nabyta ale chodzi o sam fakt zrobienia tego i to jeszcze samemu. Dla mnie liczy sie wyzwanie i jego realizacja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iskra_Pszczyna Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jak dasz rade to wpakuj biturbo z przepustnicą oczywiście. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 jezeli chcesz to daj jej wiecej mocy ale przy tym motorze co ma to juz robi robote :twisted: pozdr i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam wszystkich . Mysle nad zalozeniem turbo w moim BMW 7 E38 4,4 litra . Co sadzicie o takim pomysle? Pozdrawiam <bmw_2> Przekręć może do jetronica to cię ostudzą (pewnie) i powiedzą ile to kosztuje. Samo turbo to szczyt góry lodowej. Do tego dojdzie robienie głowicy, zmiana wałka, może tłoki (kute), a może splanowanie głowicy. Zmniejszysz tedy lekko objętość, wzrośnie ci kompresja, no i bummmm Robienie turbo do zwykłej rzędówki to ok 6-10kpln, a do V-ki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian2610 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Kolego wiekszosc rzeczy juz mam wykonane takie jak zplanowanie glowicy powiekszone zawory teraz czekam na walki . Tak poza tym wszystkie te operacje wykonuje sam wiec mam z tego duzo wiecej satysfakcji niz zlecic to komus. Pozdro <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 A co już chodzi normalnie? Miałeś przecież kłopoty z silnikiem. Jakbyś jeszcze turbo założył to 5 km nie zrobisz i klęknie. Chyba że kupiłeś drugi,ale w dobrym stanie silnik. Ale nie świruj i tak Ci za dużo te 286KM. Całe szczęście że w automacie bo byś sie zabił :mrgreen: P.S. Moja lodówka przynajmniej bezpieczna,bo ledwo do 170 sie rozpędza :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Nie no super krystian, że sam wszystko robisz, jestem pod wrażeniem. Jakoś nie doczytałem z postów co zrobiłeś o tym. Jak z tlokami, masz może kute??? Oby to tylko długo i dobrze działało. jak mówi partyk. Zrób jakieś foto story z poszczególnych etapów i daj na forum. Wszyscy podpatrzymy co i jak, może nie jednemu się przyda. Zdróffffko bmw_beer bmw_beer bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 zalezy jakie chcesz doladowanie, nei tzreba wcale kutych zeb yto dobzre idlug osluzylo...! Wszytsk ozalezy od wykonania roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian2610 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Patryk motorek zrobilem ten co byl jak narazie jest spoko :lol: w koncu wiadomo kto robil . A tloki narazie zwykle i jeszcze brak turbo ale wszystko pomalu. Teraz jest i tak stanowczo lepiej . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Starczy Ci te 300kucyków,nie szalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 male pytanie czemu mu tak odradzacie zwiekszenei mocy ?? jezeli chce to czemu nie ?? Ja jestem jak najbardziej za ;] moje marzenie to e30 z malym zapasem mocy tak ok 300KM taki NoName stajesz na swiatlach wrzucasz 2 ;] i ten piekny dzwiek jak najbardziej popieram projekt Tylko jak chlopaki mowia fotostory byloby ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwmaniak Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Widzę, że już troche stary temat ale znalazłem coś interesujcego dla naszych bum na BMW-sport. Piszą tam o zestawach do uturbienia BMW. http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=11786 - ten droższy, słabszy i w dodatku turbina "made in taiwan" http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=10175 - a tu coś po mniejszej cenie i firmowe części, no i więcej chyba tego tylko że bez gotowego kolektora, ale chyba bardziej sie pyli i w dodatku więcej koni można wyciągniąć. Który zestaw według was się bardziej oplaca? Pozdro, Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack` Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jak coś to mam silnik z e32 5 L w automacie niedrogo. happy_bmw <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 kumple w ziebicach uturbiaja rozne dziwne rzeczy, robia tez jakies modyfikacje w rajdowkach (co i jak to on dokladnie ci powie...) jesli chcesz kontakt, to info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi