Pabloe46 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam, chce kupic do mojej e46 ringi, moje pytanie polega na tym czy latwy jest montaz? dodam ze reflektor jest z xenonem, czy po rozebraniu nie bedzie parowal?? pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 witam a ty nie masz orginalnych ringow w lampie? ja zamontowalem u siebie i nie paruja.Musisz zobaczyc jak otwiera sie lampa,bo np.moja rozkladam na pol i wkladam ringi,zamykam i podlaczam pod postojowki.tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloe46 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam, w e46 nie dawano seryjnie ringów, nastepca e90 juz ma, patrzylem na lampe zozpolawia sie tez wiec mysle ze nie bedzie problemu z montazem. A tak na marginesie to z której czesci szkocji jestes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Z przeciwnej stony wyspy,Ayr.Jak by co to wal na priv albo email.pozdrawiam bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ja miałem ringi w e46 i dam jedną radę.Jesli je zamontujesz to uszczelnij sobie lampy przed złożeniem jakimś silikonem (na całym obwodzie) bo w przeciwnym razie po pierwsze lampy mogą się brudzić od środka,drugie - może się do nich dostać woda.Nie zapomnij tez o uszczelnieniu miejsca z którego wychodzą kable.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 A w wersjach po faceliftigu czyli po 2000 roku albo po 2001 BMW montowało już ringi w E46, co wy gadacie, że nie ma w ogóle w E46 ringów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 A w wersjach po faceliftigu czyli po 2000 roku albo po 2001 BMW montowało już ringi w E46, co wy gadacie, że nie ma w ogóle w E46 ringów W niektorych e46 nie ma kolego ringow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 To jak E46 po faceliftingu były takie wersje, że BMW w jednych montowało a w niektórych nie montowało ringów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziqsek Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Nie!! W żadnych E46 nie montowano seryjnie ringów !! Tylko E39 i E60 E90 X5 itp mialy ringi na serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Nie wiedziałem, że każda E46 mająca ringi ma światła after marketowe. A jaka firma produkuje dobre światełka do E46 z ringami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 A tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Ringi zawsze ładnie się prezentują, a to są jakieś konkretne ringi, żeby zamontować, żeby tak samo mocno świeciły również do E36, jakiś konkretny model, bo tez się nad czymś takim zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ringi zawsze ładnie się prezentują, a to są jakieś konkretne ringi, żeby zamontować, żeby tak samo mocno świeciły również do E36, jakiś konkretny model, bo tez się nad czymś takim zastanawiałem. Nie mam pojecia co to za ringi,to nowe auto szkockiego kolegi kyorego jeszcze nie poznalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 To drąż temat i wybadaj co to za ringi, jak je zdobyć i jak z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Montaz takich ringow jest prosty.Sam mialem i montowalem. Podpinasz je pod swiatla postojowe a ringi wklejasz w srodku lampy,moze byc punktowo przezroczystym silikonem. Ja mialem swoje od wewnatrz lampy a co zauwazylem u SEbastianforys to on mial na zewnatrz klosza(moze dlatego mial problem z woda). Poszukaj na allegro jest tego troche ale nie kus sie na tanie ringi bo w dzien nie beda widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja w ogóle myślałem o kupnie nowych lamp IN.PRO razem z kierunkami, tylko nie wiem jak one świecą, chociaż ludzie mówią, że wszystko jest ok. Miałeś takie w E36 czy E46 - ringi?? Gdzie kupiłeś??? Chcę, żeby te zamontowane jak najbardziej przypomniały oryginalne ringi - święcące na żółto, a nie jakieś niebieskie czy coś tam, i jak najbardziej intensywnie, podobnie jak u twojego kolegi. Z kasą u mnie nie najgorzej, więc na 100% nie porwę się na jakąś taniochę, zresztą wymieniam wszystkie części w mojej buni na nowe oryginalne lub zamienniki typu - tarcze hamulcowe ATE Powerflex - nacinane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 sulek, ja mam lampy in-pro i już zamieszczałem fotki na forum oto link: http://www.forum.maxbimmer.pl/topics27/lampy-do-e-36-vt6709.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Wiem widziałem, twoje lampy ale jeśli dobrze pamiętam to cytuję: "Jak rozebrałem lampy to okazało się dlaczego nie mogę ustawić kierunków, otóż przy śrubach które trzymają odbłyśnik są takie kapturki które były źle spasowane i kręcąc śrubą nie ruszał się odbłyśnik. Ogólnie to lampy są ok, nie parują i ładnie świecą, ale jakość wykonania regulacji typu "ustaw i nie dotykaj". " Jak bym zamontował sobie ringi z oryginalnych lampach to miałbym wszystko na tip top i jakość wykonania BOSCH czy Hella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Dokładnie tak jak mówisz, tylko dokładnie poskładaj lampy żeby ci nie parowały. Jak już kupisz ringi to zapodaj jakieś fotki, bo tato teraz chce sobie zamontować w e46, a nie chcę kupić jakiegoś bubla made by china i znowu kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Chciałbym kupić takie jak twoje, a jeszcze lepiej by było takie jak ma kolega użytkownika Tomski, w jego E46 te ringi świecą tak mocno - prawie jak światła dzienne. Właśnie coś takie chciałbym. http://www.allegro.pl/item366213257_ringi_bmw_e36_e46_e38_e39_e30_e32_e30_10xjasniej.html Znalazłem jakieś drogie, więc chyba dobre, bo piszą, ze to nie ringi LED tylko jakieś CCFL, Tylko ciekawe jak w rzeczywistości wyglądają żółte - czyli takie jak mają wszystkie BMW. Bo na zdjęciu trochę dziwnie, poza tym na aukcji są tylko kolory XENON, białe i czerwone, więc już sam nie wiem. Szkoda, że nikt wcześniej tego modelu nie montował. Trzeba się zastanowić poważnie bo to nie kosztuje 30 zł tylko 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 CCFL-cold cathode fluorescent lamp Swieca mocniej jak LED, sa widoczne w dzien.Ja bym zainwestowal w takie.Moje poprzednie ringi niebieskie byly fajne w nocy a w dzien nic nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jak inwestować to tylko w takie i chyba tak zrobię, ale będę musiał trochę poczekać chyba do końca czerwca, bo moje autko aktualnie się swap'uje i kiepsko z funduszami Jak skończę całą operację to zainteresuje się tymi ringami i dam znać w tym temacie, co to za ringi czy je kupię - muszę pogadać najpierw z sprzedawcą i ewentualnie je wtedy zakupie i fotki powrzucam. Kurcze trochę mnie przeraża to zdjęcie tych żółtych ringów - takie niby jak oryginalne BMW, bo one świecą taką żółcią jak kiedyś ludzie mieli żółte światła mijania lub halogeny, takie pierfidnie żółte. Wejdźcie na ta aukcji i zobaczcie na te zdjęcia, może mi się tylko wydaje, że są tak przesadnie żółte. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=366213257&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0A%09%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0A%09%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Moze byc to kwestia zdjecia,lekko poruszone,odblysk lub faktycznie przesadzone.Uporzadkuj inne sprawy z autem i szukaj dalej.Wrzucam dwa zdjecia oryginalnych z e39,ktore zmieniono na biale.Zaznaczam ze w tym modelu gosc nie wymienial ringow tylko zarowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Nie wiedziałem, że to są zwykłe żarówki, że można sobie tak zmieniać. Rozumiem, że w przetwornicach są żarówki i one kierują światło na ringi. Teraz jest też kwestia doboru mocno świecących żarówek (w sumie nawet nie wiedziałem jak to działa - świeci i że przy pomocy żarówek można zmieniać kolor ringów). Myślę, że transplantacja skończy się w przyszłym tygodniu, więc wtedy obadam bardziej sprawę. Dochodzę jednak do wniosku, że chyba nie ma co szukać, skoro te z aukcji (link podałem w ostatnim poście i w jeszcze jakimś poprzednim) są drogie, więc muszą lepiej świecić, zresztą sam mówisz, że lepiej świecą. [ Dodano: 18 Czerwiec 08, 13:21 ] Wiem, że to temat odnośnie ringów do E46, w tych lampach są montowane ringi żarówkowe - tych dostępnych na allegro lampach DEPO http://www.allegro.pl/item385012945_lampy_nowe_bmw_e36_black_angel_eyes_od_depo_.html Może ktoś te ringi porównać pod względem siły świecenia, czy lepsze są te zarówkowe czy te CCFL czy moze to to samo??? Bo w głowie uroił mi się teraz taki pomysł, gdyby to nie były ringi CCFL w tych DEPO, DEPO + ewentualnie ringi CCFL + ksenon Tylko nie wiem czy dałoby się w taki sam sposób zamontować rinfi CCFL do tych DEPO. Mówię o tych lampach, bo wprowadzają lekki powiew świeżości do autka. Auto niestety się jeszcze swapuje, problem z elektryką - standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi