Podkladka Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam Wszystkich. Mam pytanie o BMW 120d ,2005r. 163 tys.km HISTORIA: Pół roku temu była regeneracja turbiny i czyszczenie filtra pdf. i było z Autkiem wszystko ok. Przyszły chłodniejsze dni i zauważyłem że auto się nie rozgrzewa tak jak trzeba (diagnoza termostaty do wymiany), Termostaty wymienione, i było przez chwile ok ..... Gdy byłem w garażu zajrzałem pod auto i okazało się że z turbiny ,niedaleko bagnetu z prawej strony jest olej. Warsztat stwierdził że odma jest zapchana i trzeba ją wyczyścić ( taki zabieg został wykonany +mycie silnika z oleju) Teraz gdy wsiądę do auta w kabinie czuć spaliny , śmierdzi mocno z nawiewów . W komorze silnika najbardziej czuć koło przepływomierza powietrza. Warsztat kazał jeżdzić tak tydzień żeby się wywietrzyło . Mam pytanie czy morze ktoś z was miał takie perypetie?? Czy też było czuć spaliny z nawiewów ,i jaka była tego przyczyna?? Pozdrawiam Tomasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 34 minuty temu, Podkladka napisał: Czy też było czuć spaliny z nawiewów ,i jaka była tego przyczyna?? Nie w 1er ale miałem tak u siebie w E36 - pęknięty kolektor wylotowy i dziura w wydechu w połowie auta W E46 u ojca, pękła rura za turbo. Moim zdaniem jak czuć spaliny to tylko nieszczelności w układzie wydechowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Prawdopodobnie masz pęknięty kolektor. Te plastikowe lubią pękać ? cały czas śmierdzi czy tylko na zimnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkladka Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzięki za podpowiedzi , obejrzę jeszcze raz silnik i połączenia i kolektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Ja miałem tak przy uszkodzonym "plecionym" złączu wydechu 320d 150km 2004rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Na postoju czy podzczas jazdy jak to pierwsze to tłumik drgań za turbiną, czyli plecionka koszyczek czy jak go tam zwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkladka Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 17 godzin temu, Lijo napisał: Ja miałem tak przy uszkodzonym "plecionym" złączu wydechu 320d 150km 2004rok W moim e46 też tak miałem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkladka Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zrobione !!! Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi!!!! Popołudnie spędzone w garażu z detektorem gazu w ręku ? . Okazało się że to obejma za turbiną była nie skręcona i przepuszczała ,po dokręceniu od razu czuć poprawę . Nie śmierdzi spalinami . Jeszcze raz dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi