arczieku Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Witajcie, Jakby ktoś potrzebował pomocy w reanimacji sterownika świec żarowych w silnikach M47 M57 to z chęcią pomogę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 No to wal o co kaman bo moj chyba jest dead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 P.s jesli sterownik uwalony to bedzie walil tylko blad sterownika czy tez wysypie bledy wszystkich świec ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 16 minut temu, Xaime91 napisał: P.s jesli sterownik uwalony to bedzie walil tylko blad sterownika czy tez wysypie bledy wszystkich świec ?? Lecytynka panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 22 godziny temu, Xaime91 napisał: P.s jesli sterownik uwalony to bedzie walil tylko blad sterownika czy tez wysypie bledy wszystkich świec ?? U mnie był tylko błąd sterownika. Po wymianie sterownika wyskoczyły dopiero błędy uwalonych świec żarowych. Sterownik kosztuje ok ~250zł. Moim zdaniem naprawa to już niezła rzeźba. Za te cenę i dostępność części nie warto się brudzić zwłaszcza ze dostęp do niego nie jest jakiś wyborny(e61 m57n). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczieku Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Kolego co z tego jak założysz nowy jak nowy ma trn sam problem co stary..Problem leży w strukturze a ja tą strukturę naprawiam, sposób jest dobry i skuteczny, koszt waha się od 80 do 150 zl w zależności czy 4 cyl czy 6 i jak bardzo rozległa jest usterka.Nowy kosztuje ok 300 zł ale wielu już sprawdziło że z nim dzieje się to samo co z poprzednim.PozdrawiamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.owies Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 No nie wiem, ja kupiłem nowy i jeździłem jeździłem i nic sie z nim nie działo. A samochód sprzedałem i gość dalej jeździ. Przecież te sterowniki nie padają po roku tylko po kilku ładnych latach, a w niekótrych przypadkach wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 6 godzin temu, marek.owies napisał: No nie wiem, ja kupiłem nowy i jeździłem jeździłem i nic sie z nim nie działo. A samochód sprzedałem i gość dalej jeździ. Przecież te sterowniki nie padają po roku tylko po kilku ładnych latach, a w niekótrych przypadkach wcale Kupiłem nowy beru i był walniety. Zamówiłem po regeneracji od Rogera - wszystko śmiga. Nie wiem jak to możliwe, ale już nie raz słyszałem, że nowe trafiają się uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja słyszałem, że nowe są poprawiane ale to nie potwierdzone info. Kupowałem do E46 320d i wyglądał na modyfikowany w porównaniu z oryginałem. Nawet jeżeli nikt poprzednio nie wymieniał, jestem w stanie wymieniać co 15 lat ten moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 10 godzin temu, Dixx37 napisał: Kupiłem nowy beru i był walniety. Zamówiłem po regeneracji od Rogera - wszystko śmiga. Nie wiem jak to możliwe, ale już nie raz słyszałem, że nowe trafiają się uszkodzone Bo to był beru a nie orginał. Tak samo jest np. z czujnikiem położenia wałka rozrządu lub położenia wału, można kupić Beru, Febi ale tylko orginał 2x droższy będzie działał poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Oryginał to nie jest Beru przypadkiem? Logo BMW na podzespołach oznacza, że produkt przeszedł kolejną narzucaną przez firmę normę jakości. Co nie oznacza, że ten ze źródła nie będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 38 minut temu, Pawel4freak napisał: Oryginał to nie jest Beru przypadkiem? Logo BMW na podzespołach oznacza, że produkt przeszedł kolejną narzucaną przez firmę normę jakości. Co nie oznacza, że ten ze źródła nie będzie działał. Całkiem możliwe, chodziło mi o to, że mimo że markowy zamiennik nie zawsze się w Bmw sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 6 godzin temu, Rudix-R1 napisał: Bo to był beru a nie orginał. Tak samo jest np. z czujnikiem położenia wałka rozrządu lub położenia wału, można kupić Beru, Febi ale tylko orginał 2x droższy będzie działał poprawnie. Beru robi dla BMW, ale faktycznie, ta dodatkowa kontrola jakości o której wspomina @Pawel4freak może wyeliminować taką sztukę jak ja kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi