Majek23 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Witam.Czy ktoś się spotkal z taka sytuacja w E46 ze po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki silnik nadal pracuje a gaśnie dopiero po ustawieniu przełącznika swiatel na 0? a podczas wlaczenia swiatel na wylaczonym silniku i wyciagnietym kluczyku ze stacyjki wlacza się normalnie zapłon czyli wszystkie kontrolki tak jak w przypadku przekręcenia kluczyka w polozeniu 2. Auto jest po wymianie modulu swiatel.Mozliwe ze wystarczy modul zakodować czyli zmienić vin i przebieg? NcsExpert laczy się z modulem a w istaD modul reaguje na każde sterowanie nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Kodowanie modułu nie ma wpływu takiego na auto, a opis Twojego problemu raczej wskazuje na problem z kostką stacyjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Uszkodzenie modułu tez nie będzie dawał takiego objawu?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Spróbuj wyjąć całkowicie moduł świateł i zobacz co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Zacznij od kostki stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Zmieniłem dzisiaj vin i ustawiłem prawidłowy przebieg a później zakodowalem do seri ten moduł i kropka z licznika zniknęła ale problem dalej ten sam. Faktycznie problem będzie w elektryce bo jest tam namieszane ale niewiem czemu teraz swiatla z tylu działają tylko w klapie bagażnika a zewnętrzne nie mimo ze w istaD reagują na sterowanie. Możliwe ze to kwestia ustawień w Ncsexpert?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Tak, wyślij pusty man do modułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Ale ja wysłałem już jakby pusty plik Man profilem expertmodus czyli zakodowalem do seri ten moduł a reszta jak w poprzednim poście. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Widocznie ci ten plik nie poszedł, sprawdź konfigurację profilu w ncs poradnik co i jak powinno być ustawione znajdziesz na yt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Robiłem Pasoft-em i Ncs. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Profil ustawiony siazkowoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Pa softem nie rób bo on wali konfigurację, wiem z własnego doświadczenia, jeśli profil na pewno masz dobrze ustawiony to coś ci poszło nie tak i innej opcji raczej nie ma, tym bardziej że mówisz że w ista test świateł jest ok, to ewidentnie wskazuje na problem z konfiguracją w ncs, robiłeś coś wcześniej w ncs ? Np dzienne i zadziałało? Edit doczytałem twoje posty grzebiesz w autach robiąc aktualizację dde który uwalileś ( naprawiles sam ? ) A nie wiesz jak se poradzić z ncs? Edytowane 25 Listopada 2018 przez Iksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Konfiguracje ustawień auta robiłem innym profilem w Ncs a do kodowania do seri używa się innego profilu jakbyś nie wiedział. Tak uwaliłem i naprawiłem sam DDE a ty jesteś taki idealny i obeznany i jak saper czyli mie myli się nigdy? Wiem które wpisy odpowiadają za swiatla tylne ale pytam jakie wartości czyli wert powinny być ustawione żeby nie tracić czasu na metody prób i błędów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Dziękuje. Wzajemnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi