misiosl Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 witam Ostatnio zaczeła dziać mi się dość dziwna rzecz...a mianowicie jak troche pojeżdze i zagrzeje mi się silnik to coś zaczyna czasami przerywać!np ruszam z 1 i pełny gaz a auta zamiast ruszać z piskiem opon zaczyna coś pierdzieć i parskać trwa to może ze 2-3 sekundy i wtedy dopiero szpula. Tak samo dzieje się na innych biegach:( słyszałem ze może to być wina pompki paliwa ale mam 3 misięczną... Prosze o pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Stawiałbym raczej na kable WN lub cewkę Miałem podobną sytuację . Wymiana świeczek i kabelków :arrow: po sprawie <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 witam zacznij od restartu kompa odłącz klemy poczekaj chwilke podlącz i odpal bez dodawania gazu pozwól sie zagrzać silnikowi .Jak dodajesz gazu i sie zamula na 2 ,3 sekundy może to być wina wyprzedzenia konta zapłonu lub za mało powietrza na biegu jałowym ( na wolnych obrotach ). Posprawdzaj: filtr powietrza ,paliwa , świece , aparat zapłonowy , ustawienie zapłonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 a moim zdaniem moze tyo byc kopulka ja bym sprawdzil na 1 miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 dajecie rady ale jaki to wtrysk przedewszystkim, jetronic czy motronic :?: :?: przecież pisze że trwa to 2-3 skundy a później jest dobrze czyli żadne kable, jesli motronic do wyprzedzenie zapłonu też odpada, jałowy też lipa bo na każdych biegach, dajesz w pedał a działa z opóźnieniem :?: brudny przepływomierz, przepustnica...... jaki komp to podstawowe pytanie... :? czy jest gaz :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 u mnie to są kable to może u ciebie też,po prostu iskry mi na boki skaczą :lol: .jak chce ostro ruszyć albo dodać ostro gazu [od dołu] to mi przerwie parę razy i dopiero potem się napędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Piotr - miałem podobną sytuację w mojej maszynie Kiedy w komorze silnika robi się gorąco , a kable już stare to iskra skacze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 właśnie sprawdzałem przepustnice i jeest roche zabrudzona...i zauważyłem że guma od krokowego nagaje się do wymiany:(jaki komputer...tego nie wiem:( ale gazu nigdy nie było i nie będzie w moim Słoneczku więc zaczen od wymiany gumy...jeśli znajde...potem śiwece i restart kompa i będe pisał co i jak. [ Dodano: 18 Czerwiec 07, 22:27 ] witam ponownie zmieniłem gume od przepływomierza...przewody zapłonowe i świece...dla pewności odpiołem tezx akumulator i poczekałem 15 minut...i dalej dzieje się to samo czyli przerywa:( jedno co zauwazyłem to to że dzieje siętak gdy temperatura sięgnie połowy i włącza się wisko i chwile po wyłączeniu wiska potem spoko aż temperatura znów wzrośnie:( może teraz coś wymyślicie!pomocy!!! [ Dodano: 22 Czerwiec 07, 00:16 ] Macie jeszcze jqakieś pomysły co moge sprawdzic?bo powoli zaczynam się podłamywać ze coś takiego męczy moją bunie :cry: [ Dodano: 22 Czerwiec 07, 00:16 ] Macie jeszcze jqakieś pomysły co moge sprawdzic?bo powoli zaczynam się podłamywać ze coś takiego męczy moją bunie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi