Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

coś przerywa w silniku!

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Ostatnio zaczeła dziać mi się dość dziwna rzecz...a mianowicie jak troche pojeżdze i zagrzeje mi się silnik to coś zaczyna czasami przerywać!np ruszam z 1 i pełny gaz a auta zamiast ruszać z piskiem opon zaczyna coś pierdzieć i parskać trwa to może ze 2-3 sekundy i wtedy dopiero szpula.

Tak samo dzieje się na innych biegach:( słyszałem ze może to być wina pompki paliwa ale mam 3 misięczną...

Prosze o pomoc i pozdrawiam

witam zacznij od restartu kompa odłącz klemy poczekaj chwilke podlącz i odpal bez dodawania gazu pozwól sie zagrzać silnikowi .Jak dodajesz gazu i sie zamula na 2 ,3 sekundy może to być wina wyprzedzenia konta zapłonu lub za mało powietrza na biegu jałowym ( na wolnych obrotach ). Posprawdzaj: filtr powietrza ,paliwa , świece , aparat zapłonowy , ustawienie zapłonu .

dajecie rady ale jaki to wtrysk przedewszystkim, jetronic czy motronic :?: :?:

przecież pisze że trwa to 2-3 skundy a później jest dobrze czyli żadne kable, jesli motronic do wyprzedzenie zapłonu też odpada, jałowy też lipa bo na każdych biegach,

dajesz w pedał a działa z opóźnieniem :?:

brudny przepływomierz, przepustnica......

jaki komp to podstawowe pytanie... :? czy jest gaz :?:

właśnie sprawdzałem przepustnice i jeest roche zabrudzona...i zauważyłem że guma od krokowego nagaje się do wymiany:(jaki komputer...tego nie wiem:( ale gazu nigdy nie było i nie będzie w moim Słoneczku :D więc zaczen od wymiany gumy...jeśli znajde...potem śiwece i restart kompa i będe pisał co i jak.

[ Dodano: 18 Czerwiec 07, 22:27 ]

witam ponownie

zmieniłem gume od przepływomierza...przewody zapłonowe i świece...dla pewności odpiołem tezx akumulator i poczekałem 15 minut...i dalej dzieje się to samo czyli przerywa:( jedno co zauwazyłem to to że dzieje siętak gdy temperatura sięgnie połowy i włącza się wisko i chwile po wyłączeniu wiska potem spoko aż temperatura znów wzrośnie:( może teraz coś wymyślicie!pomocy!!!

[ Dodano: 22 Czerwiec 07, 00:16 ]

Macie jeszcze jqakieś pomysły co moge sprawdzic?bo powoli zaczynam się podłamywać ze coś takiego męczy moją bunie :cry:

[ Dodano: 22 Czerwiec 07, 00:16 ]

Macie jeszcze jqakieś pomysły co moge sprawdzic?bo powoli zaczynam się podłamywać ze coś takiego męczy moją bunie :cry: