xaryon Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Hej, od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem e46 coupe z 2006r. Mam jednak pewną bolączkę dot. kluczyków. Otóż przyciski od otwierania drzwi i bagażnika działają prawidłowo, jednak zamykanie niestety odmawia posłuszeństwa. Wolałbym sam przy tym nie grzebać, żeby kluczyki potem nie wyglądały tandetnie, moje pytanie do Was: co można z nimi zrobić, aby działały prawidłowo, ew. kto z Wrocławia/okolic potrafiłby to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 @Kamcio ? Na każdym kluczyku jest problem czy tylko jednym? Jak masz kompa z INPA możesz spróbować zakodować kluczyk (chociaż jak tylko zamykanie stanowi problem to chyba nie to). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 30 minut temu, Pawel4freak napisał: @Kamcio ? Na każdym kluczyku jest problem czy tylko jednym? Jak masz kompa z INPA możesz spróbować zakodować kluczyk (chociaż jak tylko zamykanie stanowi problem to chyba nie to). Na obu jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 też tak miałem, otwierać, otwierał, ciężko miał zamknąć , wymiana aku w kluczyku pomogła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makar_krk Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Dokłądnie, zacznij od sprawdzenie baterii. CZasami najprostsze rzeczy są najtrafniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 11 godzin temu, makar_krk napisał: Dokłądnie, zacznij od sprawdzenie baterii. CZasami najprostsze rzeczy są najtrafniejsze. Jak to zrobić bez otwierania kluczyka? Poza tym bateria nie wydaje mi sie uszkodzona, gdyz otwieranie działa prawidłowo, nawet jeśli samochód stoi nieużywany parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Wymiana baterii i kodowanie kluczyka powinno pomóc.Miałem to samo. Za jakiś czas przestanie ci działać też zamykanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Po pierwsze panowie nie bateria tylko akumulatorek, wymień zakoduj, a będzie wszystko normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Dnia 5.11.2018 o 07:54, tom 3 napisał: Wymiana baterii i kodowanie kluczyka powinno pomóc.Miałem to samo. Za jakiś czas przestanie ci działać też zamykanie. Dnia 5.11.2018 o 12:29, BASTARS napisał: Po pierwsze panowie nie bateria tylko akumulatorek, wymień zakoduj, a będzie wszystko normalnie Słuchajcie, naprawdę nie wiem, dlaczego mam wymieniać akumulatorki w kluczykach, jeśli one ładują się prawidłowo? Problem jest z przyciskami od zamykania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 W tych kluczykach najczęstszym problemem są właśnie padające już akumulatorki lub mikrostyki. Tak czy siak, do sprawdzenia potrzeba rozebrać kluczyk. Jak będziesz to sam robił to kup mikrostyki i akumulator, to kosztuje grosze, najwyżej wymienisz sobie i jedno i drugie. https://allegro.pl/akumulator-bateria-vl2020-3v-do-kluczyka-bmw-i6936612575.html https://allegro.pl/mikrostyk-kluczyk-bmw-mikrowylacznik-oryginal-i6026494098.html?reco_id=dde08f11-ed53-11e8-a86b-ecf4bbd61b40&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Dnia 21.11.2018 o 07:10, Andrii napisał: W tych kluczykach najczęstszym problemem są właśnie padające już akumulatorki lub mikrostyki. Tak czy siak, do sprawdzenia potrzeba rozebrać kluczyk. Jak będziesz to sam robił to kup mikrostyki i akumulator, to kosztuje grosze, najwyżej wymienisz sobie i jedno i drugie. https://allegro.pl/akumulator-bateria-vl2020-3v-do-kluczyka-bmw-i6936612575.html https://allegro.pl/mikrostyk-kluczyk-bmw-mikrowylacznik-oryginal-i6026494098.html?reco_id=dde08f11-ed53-11e8-a86b-ecf4bbd61b40&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Wciąż mnie jakoś to nie przekonuje... a co z kodowaniem? Nie trzeba będzie go wykonać jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 To uwierz, że to jest to, kodowanie proste, znajdziesz na YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom 3 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Samo kodowanie kluczyka oryginalnego jest proste.Natomiast dorobienie nowego kluczyka i zakodowanie zgodne z EWS samochodu już nie jest takie łatwe i tanie. Akumulatorki w kluczykach też czasem kończą żywot. jak aku samochodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dindon1234 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jeśli nie będziesz miał już pomysłu to mogę dorobić Ci nowy kluczyk we Wrocławiu po dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Godzinę temu, dindon1234 napisał: Jeśli nie będziesz miał już pomysłu to mogę dorobić Ci nowy kluczyk we Wrocławiu po dobrej cenie. Może odezwę się końcem grudnia/w styczniu Grunt, żeby wszystko działało jak należy a kluczyk miał logo BMW (w sensie wyglądał oryginalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dindon1234 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dnia 10.12.2018 o 17:28, xaryon napisał: Może odezwę się końcem grudnia/w styczniu Grunt, żeby wszystko działało jak należy a kluczyk miał logo BMW (w sensie wyglądał oryginalnie) Kluczyk wygląda tak jak kluczyk BMW diament i trzy przyciski (otwieranie, zamykanie, bagażnik) działają jak w oryginalnym. Jak coś to pisz tutaj lub na Facebooku: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 20 minut temu, dindon1234 napisał: Kluczyk wygląda tak jak kluczyk BMW diament i trzy przyciski (otwieranie, zamykanie, bagażnik) działają jak w oryginalnym. Jak coś to pisz tutaj lub na Facebooku: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdank_325i Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 A nie będzie to raczej wina padniętych przekażników w module komfortu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Dnia 11.12.2018 o 17:49, dindon1234 napisał: Kluczyk wygląda tak jak kluczyk BMW diament i trzy przyciski (otwieranie, zamykanie, bagażnik) działają jak w oryginalnym. Jak coś to pisz tutaj lub na Facebooku: LINK Dnia 1.01.2019 o 16:44, abdank_325i napisał: A nie będzie to raczej wina padniętych przekażników w module komfortu? No wlaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Tematu do dzisiaj nie rozwiazales? Wsiadz do auta i probuj zamykac i otwierac auto z przycisku na konsoli. Jesli za ktoryms razem nie zadziala to bedziesz mial odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaryon Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Dnia 19.02.2019 o 14:53, Broder napisał: Tematu do dzisiaj nie rozwiazales? Wsiadz do auta i probuj zamykac i otwierac auto z przycisku na konsoli. Jesli za ktoryms razem nie zadziala to bedziesz mial odpowiedz. Jednak kluczyki - zamykanie ze środka działa za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Dnia 6.03.2019 o 14:05, xaryon napisał: Jednak kluczyki - zamykanie ze środka działa za każdym razem. I jak udało CI się rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi