tazunio Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Siemka, pacjent e92 335d 2007 automat, od pewnego czasu do uszu kierowcy dochodzi stukanie (cos jakby przygub), raczej z okolic wal/tylne kola/most jest to stukot rytmiczny - zwiekaszajacy swoje tempo wraz z predkoscia i tylko przy przyspieszaniu lub utrzymywaniu predkosci (odpuszcuajac gaz - cichnie), dodam, ze jednego dnia stuka, drugiego nie stuka, przy roznej temp. itp. przeguby niby sprawdzone - nie maja luzow, na 100 proc. cos gdzies przy przeniesieniu napedu... ktos mial cos podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 To może być podpora wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 raczej nie, 6 godzin temu, tazunio napisał: jest to stukot rytmiczny - zwiekaszajacy swoje tempo wraz z predkoscia i tylko przy przyspieszaniu lub utrzymywaniu predkosci (odpuszcuajac gaz - cichnie), Podpora raczej by tylko uderzała przy zmianie biegu, lub dodawaniu i puszczaniu gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIEDZWIEDZ78 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 W bmkach wyłapanie uszkodzeń na podstawie takich objawów ja twoje to ciężka sprawa może być wszystko a przegub wału sprawdzałeś, może półosie krzywe. Kolega miał taki problem w e46 i z tego co wiem to nie naprawił tego bo już tak był wściekły że sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 W tygodniu będziemy zrzucali wydech i osłony termiczne. Zobaczymy jak wyglada wał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 może banał ale u mnie dziwne stukanie, pukanie powodował wydech. zahaczyłem o korzeń, niby nic ale przy przyśpieszaniu /hamowaniu obijał się o podwozie i brzmiało to dziwnie. Myślałem, że to coś w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Tutaj to będzie coś przy przeniesieniu napędu. Miałem go na podnośniku i nic nie ma prawa ocierać.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daroo3 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 A może coś jest niedokręcone i temu tak? Kiedyś miałem jak kolega wyżej, że tumik mi uderzał, ale tu skoro nie tłumik to może coś innego. Chyba ze już rozwiązałeś proboem to mozesz sie pochwalić co to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 A może coś jest niedokręcone i temu tak? Kiedyś miałem jak kolega wyżej, że tumik mi uderzał, ale tu skoro nie tłumik to może coś innego. Chyba ze już rozwiązałeś proboem to mozesz sie pochwalić co to było?Ostatnio nie mam czasu za dużo, a szwagier ma jeszcze inne auto... wiec e92 odpoczywa i czeka na swój czas.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_BMW Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Jak będziesz juz wiedzial co to napisz na forum, bo mam u siebie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIEDZWIEDZ78 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Coś czuję że to wał będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Prawdopodobnie są ta poduszki (uszkodzone/wylane) skrzyni biegów. Na dniach będzie wymiana i się okaże.Przy diagnostyce mnie nie było, ale mechanik jest pewny swego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi