dj_drops Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam. Mam pytanko: sprawiłem sobie e30-stke z silnikiem m10. Niestety ma ona zamiast obrotomierza zegarek (który i tak mi się nie przydaje) a chciałbym żeby tam był obrotomierz. Czy wogóle będe mógł podłączyć obrotomierz? I jak to zrobić? Na co zwrócić uwagę przy zakupie zegarów(ilość cylindrów??)? P.S. Przepraszam jeżeli nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Moja poprzednia E30 (pierwsza seria) zamiast zegarka miała obrotomierz, który jednak chodził jak chciał (raz kręcił raz nie).Wiem, że można go podłączyć, ale jak to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 No to już coś wiem - że się da Może ktoś powie dokładnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Zegary muszą być od 4cyl. Pytanie czy auto bez obrotomierza ma czujnik - jeżeli tak to wystarczy kupić zegary i zamontować w miejsce starych(nie ma z tym problemu, bo wpina się tylko kostki - nie ma np. linki od prędkościomierza jak w innych autach). Opis przekładki zegarów jest na pewno gdzieś na forum, ale nawet bez tego sobie poradzisz - wystarczy odkręcić kilka śrubek i po kłopocie. Po zakupie drugich zegarów najlepiej od razu wymień akumulatorki, bo z wiekiem często są już padnięte i stąd np. wariowanie obrotomierza. Ale tak jak pisałem - musisz się upewnić czy auto ma czujnik obrotów, bo jeżeli nie to będzie trzeba udać się do elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 No najbardziej mi właśnie zależy na tym żeby wiedzieć czy wystarczy podłączyć i będzie działać. Więc chyba pozostaje mi wizyta u elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iskra_Pszczyna Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Kup sobie od razu cały licznik z obrotomierzem i będzie dzialac. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 I o taką odpowiedź mi chodziło - bo taki miałem zamiar kupić jak całe zegary z obrotomierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoh85 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Ja wymieniałem sam obrotomierz (wcześniej był zegar) w e30 316i z 90 roku i wszystko działało bez dodatkowych kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Bardzo proszę o szybką odpowiedź: Czy zegary muszą się zgadzać (oczywiście jeżeli chodzi o obrotomierz) pod względem ilości cylindrów? Czy przeliczeniem tego zajmie się kostka którą przełoże ze swoich zegarów ? Potrzebuje taką odpowiedź do 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duska199 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 no zawsze możesz sprobować ale po co ryzykować może kup sobie od razu zestaw:) cały licznik z obrotomierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 taki mam zamiar - całe zegary - tylko były od wersji 6-cio cylindrowej a u mnie niestety 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi