Biohazard Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Witam obecnie mam koła 205/50/15 zastanawiam się nad kupnem większego aluska teraz pytanie, jakie wybrać Alu 16 czy 17 i jakie dobrać opony do tego, aby to autko nie straciło za wiele na mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loocas Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jak nie chcesz tracić na mocy to zostaw to co masz. W przeciwnym wypadku zawsze będziesz miał spadek mocy. To jest za mały motor żebyś nie odczuł różnicy jak założysz 17". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biohazard Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Witam, wkońcu beta doczekała się wymiany ogumienia no i przede wszystkim nowych alusów 17'' Azev Typ - M. Wrzucam foty do oglądnięcia i ocenienia. Jak dla mnie odrazu ta zmiana zmieniła wygląd całego auta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalmat Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Prezentują się super i myślę że moc masz tą samą. Jeśli zalożyłeś opony o niskim profilu i wielkość koła jest ta sama to powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biohazard Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Rozmiar opony to : 215/45/17, co do mocy nieodczulem zbytnio jakiejs kolosalnej roznicy. Rozmiar zalecany przez producenta 185/65/15 Z tego co obliczyłem to różnica wskazań prędkościomierza: minus 0.5 % (Nowe koła mają większą średnice i obracaja się wolniej): http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html Więc niema większej różnicy w prędkości - wartości są zbliżone - więc no problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi