Dixx37 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Siemka, Mimo że mam dayli, przy którym nie mam zamiaru za bardzo grzebać, to fajnie, gdyby było czyste i zadbane. Macie jakieś sprawdzone środki? Głównie zależy mi na desce i tej „skórze"na boczkach. Do umycia i jeśli jest coś to do odzyskania blasku/koloru?@Zkumeku Ogarniasz coś do środka czy tylko lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ostatnio używam ZymölVinyl Conditioner i efekt jest bardzo fajny, alternatywą może być coś z Meguiar’s. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zkumeku Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Ogarniam. Tego jest bardzo dużo Do skóry są specjalne środki - polecam z colourlocka. Deska i plastiki to też odrębna sprawa. Na pewno nie warto używać czegoś "uniwersalnego" czy ściereczek "do wszystkiego z wyciągiem zapachowym z grejpfruta" Wpadaj do sklepu stacjonarnego to pomacasz specyfiki na żywo Edytowane 1 Lipca 2018 przez Zkumeku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 @Zkumeku najwcześniej pewnie wpadnę w sobotę ? Czyli w sumie potrzebuje 4 preparaty: do czyszczenia skóry potem konserwacja i do czyszczenia plastików i konserwacja - dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 @Dixx37 do czyszczenia plastików APC np od Sinny Garage, pędzelek, szczoteczka i fibra, potem żeby je zakonserwować i nadać blasku lub matu to albo "mleczko" albo płyn. Z mleczka to polecam natural look dressing, z płynu ADBL interior wow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zkumeku Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Dixx37 napisał: @Zkumeku najwcześniej pewnie wpadnę w sobotę ? Czyli w sumie potrzebuje 4 preparaty: do czyszczenia skóry potem konserwacja i do czyszczenia plastików i konserwacja - dobrze rozumiem? Plastik jak wyżej wspomniał możesz czyścić odpowiednio rozcieńczonym apc (w 90% są to koncentraty). Shiny jest ok... trochę lepiej sprawdza się to od ADBL, ew. przy umiejętnym korzystaniu i mocniejszych zabrudzeniach APC PRO (ale jak mocniej rozcieńczysz to zadziała jak zwykłe APC). Wypracowujesz pędzelkiem i koniecznie później przetrzeć mikrofibrą (nigdy nie zostawiać apc). Plastiki można przelecieć różnymi środkami - np. od Meguiarsa, ADBL, Poorboy (ale to są akurat tłuste z połyskiem). Do skóry to możesz mieć całą armię by to dobrze ogarnąć. Zależy czy sama skóra nie jest uszkodzona (jak się lepi, kruszy, zostaje na rękach - zły znak). Dodatkowo warto pamiętać - że w autach po 98 roku już są szmaty i eko-skóry, nie prawdziwe skóry W E39 nadal masz skórę normalną. Na początek warto przy skórze ogarnąć jakiś cleaner, szczoteczką popracować, wytrzeć do sucha i zakonserwować.. najczęściej mleczkiem. Ważne jest by skóra nie była po prostu wyczyszczona - tak jak Twoja na rękach musi być nawilżona odpowiednio. Czasem się stosuje specjalne woski (u siebie próbowałem pewien, którego nie dostaniesz łatwo, nie mówiąc, że nie ma szans w PL - i dość sprawdza się). W Colourlock masz np. sławnego "Versiegelung" - środek ochronny, zabezpieczający skóry, które pracują (np. na fotelu u Ciebie pod tyłkiem ). I nie wierz w kicze w powłoki jak "ceramiki na skórę" coś w stylu na lakier... lakier to ma stały kształt i nie pracuje jak skóra/tapicerka itd. Nie ma to prawa bytu. Edytowane 1 Lipca 2018 przez Zkumeku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makar_krk Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Ja polecam Poorboy, super zapachy mają jak dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi