Simon Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam mam problem, zmieniam silnik i nie mam czym odkręcić skrzyni. Potrzebne są dwa Torx'y 10 i 14. Pozdro. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Wiele części w naszych autkach jest przytwierdzonych do blachy tym typem śrub /ek. Najlepiej zaopatrzec się w komplet końcuwek do wkrętaka (coś za 10 zeta widziałem w praktikerach czy castoramach).. więc i tak w przyszłości mogą się przydac :mrgreen: Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 no wkrętakiem to niewiem czy skrzynie odkręci :wink: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 siemka jak bys mieszkal blizej to mogl bym ci pozyczyc ja kupilem za komplet 12szt 110zl poządne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Kupiłem jakiś szmelc ale skrzynie odkręciłem i chyba dam rade ja tym skrecic. Pojawil sie problemik, mianowicie nie dałem rady odkręcić dwóch srób w głowicy, klucz wychodzi do góry nawet jak kłade duży nacisk i nie wiem jak zdjąć głowice??? Silnik idzie do demontażu. Pozdro :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Może jakaś fotka tych śrub albo schemat gdzie siedzą ?? Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 czesc jeszcze sproboj nasadkami ale muszą byc 12 kątne i nie chinszczyzna albo oczkowe ja 10 oczkową odkrecalem stpoy korbowodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jeżeli wyjmujesz cały silnik z auta, to wytargaj go razem ze skrzynią. Jeżeli mimo wszystko chcesz ją odkręcić od silnika, to odkręć wał napędowy, potem uchwyt mocujący skrzynię do podwozia i opuść skrzynię w dół. Zaopatrz się w kilka przedłużek (tak aby łączna długość dochodziła do około 50 cm), odpowiednią nasadkę i najlepiej grzechotkę. Z takim zestawem nie powinno być problemu z odkręceniem tych śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 jak ci się śruby obrobiły to spróbuj nabić jakiś klucz,rurkę i odkręcić a jak się nie uda to rozwierć bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi