MiłyOn22 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam Panowie proszę was o pomoc nagrałem na zimnym silniku to dzwonienie tutaj filmik proszę pogłośnić sobie https://youtu.be/Rws3v7EcdBM Nie wiem skąd to jest ? Pompa vacum podmieniona,mocowanie filtra kabinowego sprawdzone,rury od turbo,mocowanie itp wszystko sprawdzone. Po zdjęciu pasków z rolek dzwonienie jest dalej tak więc odpadają wszystkie paski i rolki.Z koła pasowego to nie idzie bo nie słychać na nim tego.Cieżko zlokalizować nawet ze stetoskopem to nie wiem co to jest.Przykładając do obudowy rozrządu stetoskop nie słychać tego z góry słychać to tak jak by obszary ->pompa vacum(ale to nie ona)->silnik jak wlew oleju->chłodniczka spalin egr tak gdzieś to słychać.Zaś będą pod spodem auta wydaje się,że to znów z dołu :evil: Proszę pomóżcie co to moze być Dodam słychać to na zimnym najbardziej po rozgrzaniu w 70% ustępuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Szczerze to ja nic nie słyszę na słuchawkach Po za bocianami to wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiłyOn22 Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) od 12 sekundy to dośc dobrze słychać.Wez kolego ucho na bok do głośnika wtedy słychać 6,9sekunda też dobrze słychać Edytowane 28 Maja 2018 przez MiłyOn22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 gdybyś nie robił takiego chaosu tym telefonem może i by było coś słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 40 minut temu, MiłyOn22 napisał: od 12 sekundy to dośc dobrze słychać.Wez kolego ucho na bok do głośnika wtedy słychać 6,9sekunda też dobrze słychać sorry dałem na full dalej tylko klekot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiłyOn22 Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) taki metaliczny dzwiek jest podczas pracy silnika.Ja go słysze bo wiem jak brzmi.. i jestem wstanie go wychwycić z filmu eh nie wiem jak to nagrać Słychać to najbardziej na zimnym silniku.Po rozgrzaniu o połowę mniej.Nie są to rolki bo po zdjęciu pasków dalej to jest.. vacum tez podmienione.. nie do zlokalizowania Edytowane 28 Maja 2018 przez MiłyOn22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiłyOn22 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 nagrałem dyktafonem ten dzwięk.Po uruchomieniu odtwarzacza od razu jest już słyszalny http://uploadfile.pl/pokaz/1457709---jkkb.html proszę o pomoc/wskazówkę co to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Chyba muszę iść na badanie słuchu bo ja w tym dźwięku nie słyszę nic nadzwyczajnego normalny 2.0d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Dalej nic Chyba przewrażliwiony jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiłyOn22 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 naprawdę to słychać oprócz pracy silnika słychać w tle jak by takie ''dzwonienie dzwoneczkami'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Pierwszy Diesel w twoim życiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiłyOn22 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 pierwszy.Ale wcześniej tego nie było bo pamiętam.. zanika to po rozgrzaniu silnika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darozxr Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 (edytowane) mialem podobny przypadek u mnie okazal sie wadliwy napinacz rozrzadu, a tak z filmiku to chyba wrózbita Maciej moze cos poradzi bo ja rowniez nie slysze nic :p Edytowane 30 Maja 2018 przez darozxr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi