MXSiwek Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Witam, po ponad 4 latach użytkowania zaczęła mi parować lewa lampa z przodu. Dodatkowo połączyło się to z odmówieniem posłuszeństwa przez moduł doświetlania zakrętów. Xenon skrętny. Pytanie brzmi, czy miał ktoś kiedyś podobny problem z parowaniem lamp i jak go rozwiązać ? Czytałem o wierceniu dziur w dekielku z tylu itp ale nie jestem do końca przekonany czy to działa. Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam, Siwek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Miałem problemy z lampami w aucie innej marki. Lampy parują, bo są nieszczelne albo przez gumy, albo przez rozklejanie się samej lampy. Najprościej wyjąć lampę i to sprawdzić. Co do domorosłych naprawach twierdzę, że szkoda lamp. Skoro fabryka nie robiła otworów, to moim zdaniem tym bardziej nie powinniśmy ich robić. Może kiedyś coś takiego się sprawdzał i może nawet działało, ale teraz jakoś w to nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Tak jak Dixx37 pisze, prawdopodobnie się gdzieś rozkleiły, dostaje się tam wilgoć- woda i dlatego parują. Trzeba by je na nowo skleić. Co do skretnego Zenona, to trzeba raczej compa podłączyć i zobaczyć o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXSiwek Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Dzięki ! W weekend może uda mi się ją wykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekarz_mar Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Z tyłu w nadkolu jest taki dakielek, sprawdź czy tam nie ma jakiejś nieszczelności. U mnie po wymianie na nowy, problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_BMW Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Znam gościa co nawiercał i jakos to wyszło, parowało troche mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi