K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam serdecznie. Zrobil mi sie maly problem. Cieknie mi olej z pompy wspomagania. W srode mam do przejechania 1000km. Z Norwegi do Polski. Wiec jakies 9 godzin trasa i wczesniej jeszcze 20 godzinek promem. Wiec moje pytanko , co radzicie?? Czy kupic olej i dolewac w trasie... Jechac do mechanika i niech naprawia....Czy nic sie nie stanie jak bedzie bez oleju...?? Autko mam od kilku miesiecy i to pierwszy moj taki przypadek i niewiem co robic. :oops: Przyznam ze nie szukalem nic jeszcze na forach.Wezme sie za to za chwile.Z ojcem ogladalismy i cieknie z drugiej srubyktora idzie juz do ukladu kierowniczego(mam nadzieje ze wiecie o co chodzi- podejzewamy ze to uszczelka. Silnik jest M43 1.8. co wy sadzicie. Prosze o jak najszybsza pomoc, z gory dziekuje!! <bmw_3> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Najprędzej to będzie zdjąć pasek od wspomagania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 i po prostu bylo by bez wspomagania i nic by sie nie stalo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Tak było u mnie. Poprzedni właściciel mojej B mówił mi że cieknie silniczek od wspomagania dlatego pasek jest zdjęty. Ostatnio podczas wymiany rozrządu mechanicy podłączyli wspomaganie (założyli owy pasek), po 3 dniach zaczęło charczeć i przeciekać...nie mogłem zdjąć paska więc go przeciąłem..i jeżdzę bez wspomagania i jest mi z tym b. dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 wiec dziekuje <bmw_2> .Jutro grubo zabieram sie za to.Zobaczymy co sie wymysli.Sprobuje zalozyc uszczelke a jak nie pomoze to sciagne pasek. Rozumiem ze bez paska pompa nie bedzie napedzana/ nie bedzie chodzic i sie nie zatrze jak zleci caly olej... pytanie_bmw <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dobrze kombinujesz synek widać, że fizyka nie jest Ci obca <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 no na chlopski rozum, wiedzac ciutke o samochodach to mozna samemu wykabinowac ale potwierdenie zawsze sie przyda 8) THX <bmw_2> a dodam jeszcze ze plyn jest czarny, ciemny lub grafitowy.Gdzies czytalem ze powinien byc koloru czerwonego lub cos takiego...przynajmniej dextron II ...a jak jest z dextron I ?? bo jak tez rozowy to moj trzeba zmienic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 ja miałem zmieniany i siebie w listopadzie, napewno zalany był dextron II(ten czerwony) a jak dolewałem i sprawdzałęm chusteczką jaki tego kolor to jak dla mnie to biały był. Po dolaniu nic się nie dzieje poza lekkim wyciekiem, bardzo lekkim. A jak mocno wogóle Ci wylata ten olej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 wjezdzalem do garazu nie dawno ... cofaniem... to cala drozke mialem okapana... tak co metr... I dzialo sie to oczywiscie przy skrecaniu bo na prostej duzo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 to dziwne że tak nagle zaczęło Ci tak lecieć u mnie lekko się sączy ale to prawdopodobnie łączenie węża gumowego ze stalową końcówką ma nieszczelność. czasami i kropka spadnie pod auto ale generalnie bardzo mało płynu mi ubywa może gdzieś zahaczyłeś i gdzieś Ci się ten wąż naderwał?? ewentualnie to uszczelnienie, o którym piszesz poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 dzisiaj zawracalem i cofalem na drodze, dosc waskiej... Spadlem z asfaltu... jakies do 10 cm... Tylko ze spadlem tylnym prawym kolem ( strona pasazera) a pompa jest po lewej... Napewno to sie stalo przez to tylko ... w jaki sposob. --- nie mam obnizonego zawieszenia wiec nie powinno go tak zdusic az do gleby i to z przodu no ale moze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 weź go dobrze obejrzyj, bo może po wężu gdzieś Ci cieknie znajoma przejeżdżając nad krawężnikiem przerwała zupełnieprzewód wspomagania, tyle że tam miała o tyle lepszą sprawę że olej poprostu wylatał, ale pompa jakoś sie uratowała bo chwilę z tym jeździła jak nic nie wyszukasz albo wyszukasz a nie dasz rady tam zrobić to takjak nibiru radzi, zdejmij pasek o pompy a w Polsce wymienisz i przewód i nowym płynem zalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 jak nic nie wymysle jutro ,tak zrobie. Najwyzej pocwicze rece :wink: Pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 jedż spokojnie,dojedziesz.jakby wyło to dolej płynu <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 jedż spokojnie,dojedziesz.jakby wyło to dolej płynu <bmw_2> mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi