SILVER Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 WITAM mam straszny problem pisałem już o nim dzięki za rady okazało sie że to panewki. Co z tym teraz zrobić czy to sie w ogóle opłaca czy lepiej kupić nowy (inny) silnik . Czy coś jeszcze może mi do tego dojść i przede wszystkim ile taki koszt wymiany może wynieść .BMW 1.8 silnik m 40. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 myśle że jak panewki to koszt ich nie jest duży.jak ci oleju nie bierze dużo to tylko same panewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dzięki ale mechanicy krzyczą sobie 1000 zł za wyjęcie silnika i montaż panewek nawet ponad 1000 nie wiem co robić. Jak inny silnik to jak z gazem trzeba gaziaża jeszcze opłacać. ***zgupiałem normalnie już sam nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dzięki ale mechanicy krzyczą sobie 1000 zł za wyjęcie silnika i montaż panewek nawet ponad 1000 nie wiem co robić. Jak inny silnik to jak z gazem trzeba gaziaża jeszcze opłacać. K...... zgupiałem normalnie już sam nic nie wiem. Jak masz dojście do kanału to takie coś robisz sam lub z pomocą palca wskazującego kolegi, który wie o co chodzi. Podwieszasz silnik na mocnej belce na błotnikach za to ucho przy głowicy, odkręcasz i opuszczasz belkę, odkręcasz wszystkie śrubki misek i masz swoje panewki. Żeby rządać za taką robotę 1000 zł to trzeba być chyba chorym. Góra 300-400 zł. powiedz mu. Ja płaciłem z panewkami 400 zł. Żeby nie zima to zrobiłbym sam, ale cóż pory roku nie wybiera się. Co to za mechanik co wyjmuje silnik przy panewkach :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dzięki za informacje mam ją dopiero 2 miechy a szukałem 8 miechów nie znam sie na mechanice tylko podstawy. Dobrze że jest ktoś kto potrafi mi powiedzieć prawdę jak to wygląda a nie mechy co by tylko $$$$ bili na naiwnych.Mam jeszcze proźbę wciskają mi jakieś pierdoły ze czeba głowice robić że kielichy mogą bić i do roboty a wigóle to kup se pan nowy silnik bo nie ma sensu. Ile w tym prawdy nie wiem czy coś jeszcze może dojść i h... wie czemu tak sie stało kupiłem ja i szklankę mogłem położyć na silniku . Nie kopci zadu.... nie bieże oleju .Co jest grane czy tylko panewki wchodzą w gre.Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Co jest grane czy tylko panewki wchodzą w gre.Dzięki z góry. trudno doradzić jak nie widzi się. Podjedź do lepszego mechaniora, albo do kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 niestety takie ceny normanie są :evil: samemu nie próbuj raczej, może zastanowisz się nad zmianą na M20 2,0 albo 2,5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 panowie jeżeli panewki poszły któraś klepie bo sie to trzeba zrobić szlif wału bo inaczej to nie przejdzie i nie wiadomo czy wał wydoli bo z tego co pamietam można zebrać z 25 setek ewentualnie kupić drugi wał kolejna sprawa to trzeba pomierzyć czopy na wale żeby wiedzieć potem jakie panewki zastosować czy nominalne czy nadwymiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 siema po nr panewek w sklepie dojdą jaki masz rozmiar walu ja wymienialem u siebie 2300 koszt panewewk 100zl plus uszczelka itd tylko jak sie nie znasz to nie wymieniaj jest potrzebny komplet porządnych kluczy typu torx 12kątny albo 10 12kątna nasadka musi byc cienka dluga i wytrzymala bo jak oberwiesz glowke sruby korbowodowej to bedziesz problem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Panowie trochę różniące sie zdania tutaj są .Ja na pewno sam tego nie ruszam chodzi mi tylko o jedną żecz , jaka jest rozsądna cena na która powinienem sie zgodzić za wymianę panewek i jak nie dać sie zrobić w ....... Nie mam pojęcia jak z wałem niektórzy mówią ze nie trzeba wymieniać niektórzy ze szlif to dla mnie nie ma znaczenia wielkiego ale ponad 1000 zł za to żeby wyjąć silnik odkręcić miske wymienic i włożyć (bez części ) no bez jaj to nie jest nowe auto co oni pogłupieli jedna piąta wartości auta za panewki? Dzięki za zainteresowanie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 gosciu przegina pale 300 zl to max a wal jak bardzo nnie ucierpial to moze byc tylko nie wiem dokladnie co tam u ciebie padlo jakie są objawy a pewny jestes ze to panewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 witam wymiana samych panewek to jest licha robota na krótko troszke pośmigasz i to samo się zrobi co masz albo i gorzej . Ja bym sie dowiedział u tego mechanika czy w tej cenie 1000 zeta jest szlif wału i materiał , jezeli jest szlif to wydaje mi sie że to nie tak wiele bo we wrocku szlif kosztuje 400 zeta i odrazu w tym są panewki dopasowane do wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 jezeli jest szlif to wydaje mi sie że to nie tak wiele bo we wrocku szlif kosztuje 400 zeta i odrazu w tym są panewki dopasowane do wału. Jeżeli to miałby robić, to może tak kosztować (wymiana też głównych panewek), ale jeżeli wysypały się tylko panewki i nie ruszyło wału to po co robić wał?. Panewki w beemkach lubią sypać się, ale znam przypadek, że koleś jeżdził i jeździł aż zaczęło walić niemiłosiernie i w końcu zdjął i okazało się, że wał był w stanie nienagannym. Musiałby przytrzeć wał bez smarowania żeby posypał się. Bądźmy dobrej myśli :roll: Wał w BMW gniotsa nie łamiotsa PS Skąd mechanik wie co jest do roboty jak nie rozebrał. Może robi ople albo fiaty i odrazu sądzi, że cały wał do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Byłem u 2 mechów bo sie boje jeździć na tym tak jak pisze nie kopci zad... równiutko ale powyżej 3 tyś dziwny metaliczny dzwięk dzwoniłem do gościa od którego kupiłem auto mówi że to wcale nie musi być to (panewki) jakie są objawy panewek??????? Może ja sam zasugerowałem temu 2 mechanikowi ze to panewki może nie potrzebnie. Jak powinny objawiać się zużyte panewki. Ludzie może dowiem się że to nie to . Boje sie nią jeździc żeby nie zaj... silnika wysypałem się z całej kasy na nią i powiem szczerze że jest teraz ciężko z $$$. Może żeczywiscie wziąść sie w garść i pojeździć po kliku mechach i upewnic sie że to to. Chłopaki ratujcie bo mam przed blokiem pomnik BMW a nie auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Silver zgadaj się z kimś kto jest kumaty z Kraka i niech posłucha , poszukaj ludzi tu : http://forum.beemka-klub.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILVER Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Spoko już wiem 100% *** panewy . Szukam w krakowie ale słynie z cętusi to prawda każdy w tym mieście chce cię *** na kasie. Ale dzięki chłopaką z MAXBIMMER wiem już to i owo. <bmw_2> Apeluje o powściągliwość w używaniu na forum słów ogólnie uważanych za wulgarne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 1000 zł za taką robotę to nie jest dużo pod warunkiem, że w cenie jest regeneracja wału. Samo wyjęcie i założenie silnika to 300 - 500 zł w zależności od warsztatu. Pamiętajcie, że przy demontażu wału zdejmuje się rozrząd, który potem trzeba założyć. Warsztat liczy sobie za wszystko . Na pocieszenie powiem, że wymiana łańcuszka rozrządu w 2,5 TDS to koszt od 1200 zł w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi