Piotrek776 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Tak jak w temacie. Kupiłem niedawno auto z błędem o spalonych żarówkach na klapie. Chciałem to wymienić wyciągam lampki i widze, że cała lampa od srodka aż stopiona. Pomyślałem, że poprzedni właściciel jakies lipne kupił. Jednak po wymianie żarówek (P21W) włączyłem postojowe i odrazu tak grzeją, że pewnie znów sie spalą i stopią troche obudowy. Co może być problemem? Chodzi o żarówki w klapie. Trzecie światło stopu też nie działa, ale jego jeszcze nie rozbierałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid525i Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Sprawdź napięcie zasilania tej żarówki i masę czy nie jest zasniedziala, zardzewiala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek776 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 nie mam takiego sprzętu. Swieci raczej mocno, wiec pewnie napiecie jest wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 22 godziny temu, Piotrek776 napisał: nie mam takiego sprzętu. Swieci raczej mocno, wiec pewnie napiecie jest wieksze. Wystarczy najtańszy multimetr - castorama 20zł a w necie pewnie i za dychę znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Hmm nie wystarczy mu test zegarów gdzie zobaczy napięcie ładowania? Jeśli ono będzie w normie to chyba napięcie na żarówkę w cudowny sposób nie wzrośnie? Jedyna przyczyna która mi przychodzi do głowy to styki które są zanieczyszczone lub jakas delikatna zwora która powoduje nadmierne natężenie prądu. Edytowane 1 Maja 2018 przez Iksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi