Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Problem z podswietleniem deski rozdzielczej w E30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam taki problem, mianowicie nie działa mi podświetlenie obrotomierza i temperatury. Nie wiem co to może być pytanie_bmw Na 100% nie jest to wina żarówek bo kupiłem nowe i wymieniłem ale niestety to nic nie dało.

Jeśli ktoś z was miał taki problem i go rozwiązał lub wie ktoś co moze być tego przyczyną to proszę niech napisze będę bardzo wdzięczny <bmw_2>

witka i takie awarie są najgorsze jak sie samo naprawia bo to jest tylko kwestia czasu jak zrobi sie to samo

Masz racje PIT bo jak by się nie naprawiło to w końcu by się znalazła przyczyna, a tak pozostaje mieć tylko nadzieje że więcej takich psikusów mój "rekinek" robić nie będzie <bmw_3>

witam

nie wiem czy to pomoze ale na ktoryms spotkaniu jeden kolo mial ten sam problem a wystarczylo (mowie tu o e30) pokrecic w prawo galka ktora wlaczasz swiatelka :P to jest wlasnie potencjometr regulujacy jasnosc podswietlenia tablicy i i reszty

jezeli chodzi o "palaca polowe" to wykrecamy srubkli duze od tylu zaslepki bezposrednio pod licznikiem (dwa krazki z wcieciami) te male srubki u gory nad licznikiem i po odslonieciu zaslepka spod licznika kolejne 3 lub 4 nei pamietam. pozniej jeszcze dwie od zaczepow licznika i wyciagamy go delikatnie tam beda sie znajdowaly zarowki w pomaranczowych oslonkach wykreca je sie latwo zalezy ktora reke macie sprawniejsza :D wkrecacie nowe i odpalamy fure

Proponuje sobie rozebrac kiedys na spokojnie dostep do licznika przyda sie kiedys na bank :) np przy wymianie bateryjek uniemozliwiajacych wykasowanie inspekcjii itp itd ;] tak serio ciezko cos tam uszkodzic..... chyba ze ktos ma specjalne zdolnosci ;]

<bmw_1>

dajcie znac