static86 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam, wymieniłem niedawno skrzynie i martwi mnie jedna rzecz... jak jest zimna to czasami ciężko wchodzi 2-ka. Ogólnie skrzynka chodzi nieźle jednak czasami jest problem z wbiciem dwójki raz się to zdarzyło również z 1-ką. Podejrzewam może drążek, ponieważ był przerabiany (wcześniej 4-ro biegówka). Proszę o sugestie. Pozdrawiam. PS. mowa o e30 1.8 m10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Jeżeli po nagrzaniu problem znika , to napewno wina oleju :arrow: jest za gęsty W zimie to jest koszmar :evil: Moim sposobem na to , było wlanie do skrzynki oleju od automatycznej , czyli ATF 220 z mobila . 2 lata już tak śmigam i jest ok :wink: Jedynym mankamentem jest to , że przed wrzuceniem biegu wstecznego trzeba chwilkę zaczekać ( tak jak w automacie :wink: ) gdyż może zgrzytnąć 8) Do tego można przywyknąć :mrgreen: <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
static86 Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Dzięki za podpowiedź, możliwe że jest tak jak mówisz... Jednak zauważyłem jeszcze jedną rzecz Mianowicie, na 4ce troche słychać tą skrzynke - poprostu wydobywa się z niej szum. Obiawiam się, że może poprostu skrzynia jest w kiepskim stanie. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 W mojej E30 316i tez mialem trudnosci z drugim biegiem. Wchodzil raczej ciezko gdy silnik byl zimny. Po wymianie oleju jest spoko. Tak wiec sprawdz poziom oleju, a najlepiej go wymien.... w koncu 1,1l przekladniowego to ni eduzy wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msauto Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zapytajcie Kubicy też miał problemy ze skrzynią. Zawsze w tych skrzyniach był problem z 2 biegiem, a skoro w F1 nie poprafią zrobić dobrej skrzyni więc tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 jak cos to nieopłaca się naprawiać.ja za używkę dałem 150 złoty :wink: . to chyba sama wymiana więcej kosztuje nie mówiąc o naprawie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi